22.000 leerlingen van Vlaamse scholen geëvacueerd na bommelding: gebouwen vrijgegeven

22.000 leerlingen van Vlaamse scholen geëvacueerd na bommelding: gebouwen vrijgegeven

Alle scholen in de gemeentes Aarschot, Diest en Westerlo werden ontruimd naar aanleiding van een brief met een bommelding. Bijna 22.000 leerlingen werden geëvacueerd. In Aarschot kregen buurtbewoners de raad om  ramen en deuren dicht te houden en binnen te blijven. Ondertussen zijn alle schoolgebouwen vrijgegeven.

Alle leerlingen werden veilig verzameld op de evacuatiepunten van hun school. In Aarschot zijn er 9.000 leerlingen getroffen, in Diest 8.000 leerlingen en in Westerlo 4.787 leerlingen. Dat melden de kranten van De Persgroep en de VRT.

De leerlingen van scholen in Aarschot en Westerlo zijn naar de sporthal gebracht. In Diest werden de leerlingen naar het cultureel centrum Den Amer vervoerd, waar hun ouders hen kunnen komen halen. Dat laat ook Gwendolyn Rutten (Open Vld), burgemeester van Aarschot, weten.

Rutten laat ook weten dat er een infomoment georganiseerd wordt voor de leerlingen, leerkrachten en schooldirecties om de feiten te verwerken.

(Twee jaar na de aanslagen: dagelijks minstens 3 ‘extremisten’ gearresteerd op Zaventem.)

Aarschotenaren moeten binnenblijven

Het stadsbestuur en de politie van Aarschot raadden iedereen binnen een straal van 50 meter rond scholen in de gemeente aan om ramen en deuren gesloten te houden en om binnen te blijven. Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar de bommelding.

Voorlopig weten we enkel dat er een brief met een bommelding gevonden werd aan de brandweerkazerne in Westerlo. De ontruimde gebouwen werden doorzocht en zijn ondertussen allemaal vrijgegeven. Het is niet duidelijk wie de persoon was die de brief achterliet. De bommenmelder zou wel gefilmd zijn door de bewakingscamera’s van de brandweer.

(Zaak Julie Van Espen leidt tot mediastorm maar voorzitter Antwerps hof van beroep zwijgt in alle talen.)

Gesponsorde artikelen