23 gezelschapsspelletjes die we vroeger allemaal speelden

We spelen een spel vanavond! En of het nu eentje was van MB, Ravensburger of Jumbo: we keken er altijd naar uit om een hele middag gezelschapsspelletjes te spelen. Welke van deze 23 spellen herinner jij je nog?

1. Muizeval

Geef maar toe: je wou vroeger so-wies-so dit spel hebben voor Sinterklaas! En hoe kan het ook anders? Je moest je tegenstanders saboteren en (letterlijk!) in de val lokken.

2. Spookslot

Wie kent dit supercoole spel nog? Je moest het kerkhof binnensluipen en rennen door de martelkamer. Maar pas op … Je mocht je niet laten pakken door de enge bijl of de rollende schedel. CREEPY!

3. De Betoverde Doolhof

Uren spelplezier hebben we beleefd met De Betoverde Doolhof! Je moest je een weg weten te banen in een bewegend labyrint. Spanning (en frustraties!) verzekerd!

4. Onderuit!

Bij het spel Onderuit! moest je op de juiste manier draaien zodat je genummerde speelschijfjes als eerste in de juiste volgorde naar beneden vielen. Maar bij iedere draai gaf je het spel een nieuwe wending.

5. Jenga

Jenga was toch echt één van de zaligste spelen ooit! Je moest om de beurt een blok uit de toren halen en bovenop de toren leggen. Maar als de toren instortte … was je af!

6. Dokter Bibber

Nog zo’n klassieker! Je moest je patiënt, Sam, opereren met een pincet zonder de zijkanten te raken. Deed je dat wel, dan ging zijn neus branden en was je af. Topspel!

7. Pim Pam Pet

Met Pim Pam Pet kon je je ALTIJD amuseren! Tenzij je de letter X of Y had ;-).

8. Levensweg

Hét spel bij uitstek om je eigen toekomst te bepalen. Ga je studeren of toch liever werken? Met wie trouw je en welke job neem je aan? ’t Zijn allemaal levensbelangrijke vragen die beantwoord werden in Levensweg!

9. Wie is het?

Dit klassiek gezelschapsspel leidde vaak tot HILARISCHE omschrijvingen! Door de juiste vragen te stellen wist je meteen welk personage de andere op zijn/haar kaartje had!

10. Krokodil met kiespijn

In dit grappige spel had Japie de krokodil kiespijn en was jij de tandarts. Elk om de beurt moest je een tand naar beneden drukken. Als je toevallig op zijn zere tand drukte, dan beet hij en was je verloren!

11. Mens erger je niet!

Mens erger je niet!, tja, wie kent het niet? En eigenlijk had het spel maar één regel: je niet ergeren (en dat was ONMOGELIJK!).

12. Ganzenbord

Ganzenbord was een KEIspannend spel! Je moest zoveel mogelijk valkuilen vermijden en proberen om niet te sterven … anders vloog je weer naar start!

13. Monopoly

Dé klassieker van de gezelschapsspelletjes: Monopoly. Vaak duurde het spel EEUWEN, en eindigde het spel so-wie-so met ruzie ;-).

14. Stratego

Een supercool en strategisch gezelschapsspel dat SOWIESO tot je favorieten behoorde ;-). Je moest de vlag bewaken met je leger en de juiste tactiek toepassen om zelf te winnen!

15. Rummikub

Rummikub was een zaaaaalig familiespel waarbij je cijferreeksen moest maken met de gekleurde cijfers op je plankje. En geef maar toe: je probeerde so-wie-so om je blokjes te laten verdwijnen ;-).

16. Cluedo

In Cluedo draait alles om de moord op Dr. Black, die plaatsvond in een grote villa. Wie van de zes verdachten heeft de moord gepleegd? Met welk wapen en op welke locatie? Spanning verzekerd!

17. Mastermind

Met dit spel heb je je SOWIESO uren geamuseerd! ’t Was dan ook supercool om de kleurencode van je tegenstander te kraken.

18. Zeeslag

Bij Zeeslag moest je je schepen op een tactische manier plaatsen en die van je tegenstander als eerste proberen uit te schakelen. Topspel!

19. Scrabble

Wedden dat je sowieso een woordenboek in de aanslag had om discussies te vermijden? ;-).

20. Springende aapjes

Dit was echt een ZALIG spel! Je moest goed richten om je apen in de boom te schieten en die van je tegenspelers eruit te laten vallen. En de winnaar kreeg lekkere bananen ;-).

21. Pinguïn Panic

Nostalgie! Bij dit spel moest je al je pinguïns op een wiebelende ijsberg plaatsen en ervoor zorgen dat ze niet vielen!

22. Ezeltje Strekje

Ken je dit spel nog? Je moest zoveel mogelijk voorwerpen aan het zadel van de ezel hangen. Maar je moest opletten … Als hij te zwaar beladen werd, vlogen ALLE spullen in het rond!

23. Mikado

“Nee, het telt niet! De stokjes hebben bewogen!” – Typisch ;-).Bronnen: Upcoming, Libelle
Meer
Lees meer...