23-jarige wielerbelofte Jimmy Duquennoy onverwachts overleden door hartfalen en hij is helaas niet de eerste

23-jarige wielerbelofte Jimmy Duquennoy onverwachts overleden door hartfalen en hij is helaas niet de eerste

Jimmy Duquennoy, een beloftevolle 23-jarige wielrenner uit Doornik, is onverwachts overleden. Hij stierf thuis aan de gevolgen van hartfalen. De hulpdiensten konden hem niet meer redden.

Duquennoy rende voor de procontinentale ploeg WB Aqua Protect Veranclassic. In 2016 werd hij professioneel wielrenner bij Wallonie-Bruxelles-Group Protect, de voorloper van Veranclassic. Dit seizoen behaalde hij zijn beste uitslag tot nu toe met een tiende plaats in ‘Dwars door West-Vlaanderen’.

WB Aqua Protect Veranclassic bevestigt via social media het overlijden van de renner: “We hebben vanmorgen het verschrikkelijke en ondraaglijke nieuws vernomen. Deze jongeman was de meest joviale, de meest zachtaardige, de meest open… Heel de ploeg biedt zijn oprechte medeleven aan bij zijn familie en naasten. Rust in vrede.”

Ploegleider: “Woensdag ging alles nog prima”

“Woensdag reisden we nog samen terug vanuit Duitsland”, zegt ploegleider Frédéric Amorison verslagen aan de kranten van De Persgroep. “Toen ging alles prima. Dit is verschrikkelijk. Er werden geen hartproblemen vastgesteld tijdens de testen bij aanvang van het nieuwe seizoen.”

Hartproblemen wielrennen

De 20-jarige Fransman Tanguy Turgis maakte gisteren nog bekend dat hij stopt met professioneel wielrennen wegens hartproblemen. Eerder dit jaar kwamen de wielrenners Daan Myngheer en Michael Goolaerts om na een hartfalen. Volgens specialisten zijn er wel degelijke vroege signalen van hartfalen, maar worden die vaak miskend door de sporters en hun entourage.

Gesponsorde artikelen