Left Right
scrollTop top

25 nummers waarvan je niet zal geloven dat ze al 10 jaar oud zijn


25 nummers waarvan je niet zal geloven dat ze al 10 jaar oud zijn

Een nieuw jaar, dat betekent dat we allemaal weer een jaartje ouder worden. En dat geldt ook voor deze 25 nummers die dit jaar al TIEN jaar worden. Ligt het nu aan ons of voelen jullie je ook plots zo oud? 

1. Rihanna ft. Jay-Z – Umbrella

Tegenwoordig doet (of deed) Rihanna het met Drake, maar in 2007 had ze met Jay-Z een GIGANTISCHE hit te pakken met Umbrella. En om eerlijk te zijn vinden we dit nog altijd een geweldig nummer. You can stand under my umbrella -ella -ella -eh -eh -eh!

2. Avril Lavigne – Girlfriend

Hey hey, you you, I don’t like your girlfriend! Tien jaar geleden herkende iedereen zich in de haat tegen het lief van je crush. Al was dit nummer naar hem zingen waarschijnlijk een minder goed idee in ’t echt dan het leek in de clip.

3. Britney Spears – Gimme More

2007 was niet voor iedereen een topjaar. Je kan het al raden, Britney’s beruchte breakdown vond plaats in dat jaar. Maar ze bracht ook muziek uit, zoals deze topper die begint met de legendarische slagzin: it’s Britney, b*tch.

4. Kaiser Chiefs – Ruby

Kaiser Chiefs gaat al jáááren mee, maar hun grootste hit is er toch eentje van tien jaar geleden. En probeer dit maar eens te lezen zonder het in je hoofd mee te zingen: Ruby, Ruby, Ruby, Ruby, aaaaaaaaaaaaah.

5. Amy Winehouse – Valerie

De inmiddels betreurde Amy Winehouse was tien jaar geleden groter dan haar eigen kapsel. Na haar gigantische hit Rehab in 2006, bracht ze in 2007 verschillende nummers uit, die stuk voor stuk razend populair werden. Onze favoriet? Deze Valerie.

6. Fergie – Big Girls Don’t Cry

Na de geweldige hit Fergalicious in 2006, kwam Fergie in 2007 af met deze ballad. Met Big Girls Don’t Cry bewees de zangeres van The Black Eyed Peas dat ze ook een gevoelige kant had en dat werd wereldwijd met open armen onthaald.

7. Stan Van Samang – Scars

Nadat Stan Van Samang in 2006 met de titel van Steracteur, Sterartiest ging lopen, werd Scars zijn eerste hit. En wat voor één. Het nummer stond wekenlang op nummer één in de hitlijsten en betekende het begin van de zangcarrière van de (tot dan toe) acteur.

8. Tokio Hotel – Monsoon

De Duitse versie van dit nummer kwam al uit in 2005, maar het was met deze Engelstalige versie dat Tokio Hotel in 2007 internationaal doorbrak. Love them or hate them, maar ze hadden wel een gigantische hit te pakken.

9. Metro Station – Shake It

Tien jaar geleden was Trace Cyrus nog het buitenbeentje van de familie, terwijl Miley nog de brave Hannah Montana speelde op Disney Channel. Nu zijn de rollen omgekeerd, maar op dit nummer kunnen we nog steeds verder blijven shaken.

10. Fall Out Boy – Thnks Fr Th Mmrs

Die andere emoband, Fall Out Boy, had het in 2007 volledig gehad met klinkers en schrapte ze uit de titel van dit nummer. Thnks Fr Th Mmrs werd een gigantisch succes en daar zat deze hilarische clip sowieso ook voor iets tussen.

11. Paramore – Misery Business

In 2007 maakten we ook kennis met de coole rockchick Hayley Williams en haar band Paramore. Misery Business werd tien jaar geleden luidkeels meegezongen en niet alleen door de emo’s. Woah, I never meant to brag, but I got him where I want him now!

12. Justin Timberlake – Lovestoned

Justin Timberlake was in 2016 overal met Can’t Stop The Feeling, maar ook in 2007 was er geen ontkomen aan. Nadat hij een jaar eerder hits te pakken had met Sexyback en What Goes Around … Comes Around ging ook Lovestoned de wereld rond.

13. Foo Fighters – The Pretender

Geloof het of niet, dit nummer kwam ondertussen al tien jaar geleden uit. De mannen van Foo Fighters rocken tegenwoordig lustig verder en zullen met dit nummer de festivalweide van Rock Werchter ongetwijfeld volledig uit z’n dak laten gaan.

14. Linkin Park – What I’ve Done

Ja, ook dit superbekende nummer van Linkin Park kwam uit in 2007. De band wilde ons met dit nummer met onze neus op de feiten drukken over hoe we als mensheid onze eigen wereld kapotmaken en is dus in 2017 nog steeds relevant.

15. Kanye West – Stronger

Als Kanye tegenwoordig in het nieuws komt, gaat het meestal over zijn uitspraken of zijn relatie met Kim Kardashian, maar tien jaar geleden ging het wel degelijk over zijn muziek. Kanye rockte toen nog zijn witte gestreepte zonnebril en had dankzij een sample van Daft Punks Harder, Better, Faster, Stronger een hit te pakken. Let’s get lost tonight, you could be my black Kate Moss tonight.

16. Timbaland ft. Keri Hilson, D.O.E., Sebastian – The Way I Are

2007 was ook het jaar van de Amerikaanse producer/rapper Timbaland. Hij bracht de ene na de andere hit uit en haalde verschillende sterren binnen als featuring artist. Maar zijn grootste hit was zonder twijfel The Way I Are. En ja, wij vragen ons ook nog steeds af waarom er een grammaticale fout in de titel staat.

17. 50 Cent ft. Justin Timberlake – Ayo Technology

En daar is Justin Timberlake weer. Ayo Technology werd bij ons pas écht bekend door de cover van Milow die in 2008 de hele wereld rondging. Maar het origineel wordt dit jaar al 10 jaar oud.

18. Alex Gaudino ft. Crystal Waters – Destination Calabria

Wij hebben geen idee wat het meest iconische is: het nummer of de videoclip. Maar ja, ook dit nummer kwam uit in 2007 en blaast dus samen met zijn sexy fanfare dit jaar al tien kaarsjes uit.

19. Mika – Relax, Take It Easy

De laatste jaren is het opvallend stil rond deze man die met zijn hoge stem waarschijnlijk glas kan laten breken. Maar in 2007 was Mika alomtegenwoordig. In dat jaar kwamen ook Grace Kelly en Big Girl (You Are Beautiful) uit, maar het was vooral Relax, Take It Easy dat bij ons een monsterhit werd.

20. Beyoncé & Shakira – Beautiful Liar

Sterren komen, sterren gaan, maar popdiva’s blijven altijd bestaan. Beyoncé en Shakira bundelden in 2007 hun krachten en brachten samen dit sexy nummer uit. Nu, tien jaar later, zien ze er nog altijd even goed uit en is hun carrière nog lang niet gedaan. You go, girls!

21. Christina Aguilera – Candyman

In 2007 koos Christina voor een opvallende nieuwe sound. De jaren veertig stijl met een knipoog naar de Andrew Sisters kon wereldwijd op veel lof rekenen en werd één van de grootste hits van Christina ooit.

22. Sean Kingston – Beautiful Girls

Een oorwurm van formaat, deze ode aan álle vrouwen. Sean Kingston ging helaas de geschiedenis in als een one hit wonder. Maar wel eentje die we niet makkelijk zullen vergeten.

23. Soulya Boy Tell’em – Crank That

Deze clip is zowat de belichaming van de nillies: petjes, flip phones, gigantische T-shirts en veel bling bling. Waarom dat Superman-logo op de trui van Soulya Boy Tell’em geblurd is weten we nog steeds niet, maar dat dit nummer de dansvloer vulde, daar zijn we zeker van.

24. Timbaland ft. OneRepublic – Apologize

It’s too late to apologize, it’s too LAAAAAAAAAAAAATEEEEE. In 2007 kweelden we met z’n allen mee met dit nummer. De groep OneRepublic werd zo gelanceerd en scoorde een paar jaar geleden ook nog een monsterhit met Counting Stars.

25. Fixkes – Kvraagetaan

Jup, 2007 was het jaar waarin dit nummer maandenlang onafgebroken op nummer één stond in onze hitlijsten. En nu, 10 jaar later, kunnen we nog steeds de volledige tekst meezingen. Het was zo simpel allemaal, zo simpel allemaal, zo simpel als kvraagetaan. Kvraagetaan.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…