25 types leerkrachten die we allemaal hebben gehad

Leerkracht Bad Teacher
Columbia Pictures/Bad Teacher

Een vak is maar half zo leuk als de leerkracht die het geeft. En wees maar zeker dat er leraren van alle mogelijke soorten en variëteiten bestaan. Deze 25 types heb ook jij ongetwijfeld ooit gehad in je leven: 

1. De blablabla-babbelaar

Oh, lang leve alle leerkrachten die tijdens hun les tijd vrijmaakten om een gezellig babbeltje te slaan met de leerlingen. Alleen voor ernstige gevallen natuurlijk zoals euh … zagen over andere leerkrachten en zo. Oew yeah, we ADORED you! <3 Hier zijn nog 15 eigenschappen waaraan je goeie leerkrachten kan herkennen!

2. Diegene met de onverwachte toetsen

“Als jullie nu niet opletten, geef ik een overhoring” En maar loze dreigementen sturen … tot ie het meende en we thuis allemaal konden gaan uitleggen waarom we een dikke vette buis hadden. Oh, de good old days!

3. De yummie yummie hottie

Yup, we hebben het allemaal meegemaakt: het moment dat een nieuwe leerkracht binnenwandelde, je opkeek en je hart als een zot begon te boenken. Je verplichtte jezelf om je te focussen op de lessen … maar WTF: hoe buitengewoon knap kan iemand zijn?! Dat zo iemand leerkracht mag worden … Schanda … euh … ZZZZZZALIG!!

4. De irritante gluurder

Niks zo hatelijk als leerkrachten die tijdens een toets totaal onsubtiel achter jou kwamen staan om over je schouders mee te gluren naar wat je aan het schrijven was. Tot we onze balpen neerlegden en met bliksem in de ogen achterom keken … Ha! IN YOUR FACE!

5. De vettige gluurder

Al kon het altijd nóg erger, want naast de irritante gluurder had je ook de vettige gluurder die kwijlend met de tong uit de mond naar je decolleté of gespierde torso staarde. Uiteraard de meest bejaarde leerkrachten eerst … EN DIE HADDEN DAN NOG KINDEREN OOK! Jak!

6. De techleek

“Kan iemand mij efkes helpen met … ” Lesgeven kon ie als de beste, maar zodra er een kabel, stopcontact en wat knopjes aan te pas kwamen, wist je meteen hoe laat het was. Chance dat de jeugd van tegenwoordig nog weet hoe je een pc opstart … én afsluit! Zotte dingen.

7. Diegene met de hilarische mopjes

Oh zo zalig van die leerkrachten die overduidelijk plezier beleefden aan het lesgeven. Eerlijk? Je begreep zijn/haar moppen niet altijd vanaf de eerste minuut. Maar jeetje, wat heb je gelachen tijdens die lessen. En maar buikspieren kweken!

8. De overwerker (NA DE BEL!)

Zij die selectief doof waren zodra de bel ging en gewoon doorwerkten alsof er niks was gebeurd. “Maar … maar … maar … ‘t-t-t is speeltijd …” – “ZWIJGEN EN DOORWERKEN”. – Och jong. WE HATEN JE! Stilletjes in onszelf, want er zijn nu eenmaal dingen die je nooit tegen een leerkracht mag zeggen, zoals deze 9 dingen.

9. De leerkracht met de supermooie, gigatrendy, ultrazalige kleren

Leerkrachten saai? Deze niet! Integendeel, bij hem/haar was het elke keer vol verlangen uitkijken naar welke outfit hij/zij nu weer zou dragen. De kleren waren trouwens niet alleen zalig mooi, hij/zij leek gewoon met ALLES te staan. En, en, en: moest niet eens bij de mama/papa zagen om het te krijgen … Hoe oneerlijk kon het leven zijn?!

10. De krijtjesgooier

Al zó vaak geoefend … en toch wist hij/zij maar zelden raak te schieten. En gelukkig maar! Oh ja, het krijtje teruggooien was meestal niet zo’n geweldig idee … 😉

11. Diegene met de hilarische toetsen

Oké, ze waren zeldzaam, maar sommige leerkrachten maakten écht werk van hun toetsen en fleurden de vragen op met grappige insiders van tijdens de les. Of wat dacht je van een reeks hilarische smiley’s op het einde waarbij je moest omcirkelen welk gevoel je had na de test? Priceless!

12. De spuger

Die ene bij wie je met de hele klas briefjes moest trekken om te kiezen wie vooraan moest gaan zitten om het gespuug op te vangen. DEGOUTANT GOOR! Ja, óók in de zomer, ja!

13. De party animal

Of er nu een evenement tijdens of buiten de schooluren plaatsvond, O-VE-RAL kwam je deze leerkracht tegen. Met een beetje geluk trakteerde hij/zij je zelfs op een pintj … euh drankje. Echte liefde kan je niet kopen … maar het heeft zeker zijn voordelen. Geen lessen waarin jij je zo hard inspande als in de zijne/hare!  

14. De last minute huiswerkgever

Had je al pakken huiswerk tegen de dag erna? Wees maar zeker dat deze leerkracht er last minute nóg een stapeltje bovenop zwierde. En helaas had onderhandelen geen zin. Integendeel … “Nog zagen ook? Doe dit er dan ook nog maar bij!” De vuilaard!

15. De leerkracht met de euh … speciale lijfgeur (lees: de stinkerd)

Als hij/zij binnenkwam, rook het hele lokaal naar de meest gore zweetgeur ooit waargenomen op onze planeet. Je kon maar aan één ding denken: hoe buitengewoon graag je de bus deodorant die in je boekentas zat over zijn/haar hele lijf wou leegspuiten. Tot je tot het besef kwam dat je puberende zelve dat goedje misschien beter voor zichzelf hield … Ramen open dan maar? Yuuup.

16. Diegene die nog nooit van een computer had gehoord

“Neem allemaal maar een pen en papier …” No way dat deze leerkracht de vragen vooraf op de computer typte als hij/zij besliste een toets te geven. Zolang onze handen maar verkrampten van het schrijven was hun dag geslaagd. Geméén!

17. De tamzak

Lessen voorbereiden, waarom zou je dát doen? Dit soort leerkracht leefde van vakantie naar vakantie. Bij hun examen was het altijd bang afwachten of de gestelde vragen ooit aan bod waren gekomen tijdens de les. Gelukkig verbeterde hij/zij niet graag waardoor er hier en daar wel een fout antwoord door de mazen van het net glipte … 

18. De leerkracht die iets te rijkelijk omsprong met haar make-up

Een oranje gezicht, knalrode lippen én blauwe oogschaduw … Yup, voor haar was het elke dag ‘de laatste 100’. Bovendien rook ze zo hard naar haar parfum dat je exáct wist waar ze was en wanneer. Handig!

19. Diegene waarbij we ‘klassikaal’ mochten verbeteren

Het toppunt van de luie leerkrachten waren zij die hun toetsen lieten verbeteren door de leerlingen zelf. “En niet valsspelen, hé!” Alsof we dát zouden gedurfd hebben … *moehaha*

20. De “het is wel MEVROUW/MENEER X, hé”

Whatever. Wees blij dat we jouw achternaam konden onthouden. Want helaas, zo interessant waren de lessen van deze egotrippers meestal niet …

21. De roddelaar

Oh, hoe zalig waren de leerkrachten die de roddels uit de leraarskamer doodleuk deelden met de klas? “Maar niet doorvertellen, hé!” Túúúúúúrlijk niet! *engelgezichtjes*

22. Diegene die altijd vééél te dicht kwam

Euhm … Nooit gehoord van persoonlijke ruimte of zo?? De airco (lees: het openstaande raam) werkt prima hoor! Die hete adem in ons gezicht is echt niet nodig …

23. De leerkracht die élke dag hetzelfde droeg

Of toch zéééker 4 dagen per week. Sommigen hun kleren waren zelfs zo hard versleten dat je via de gaten in hun stof onderdelen van hun lichaam kon zien die je écht niet wilde zien. Of brrr … leerkrachten met doorkijkblouses! Oh, de trauma’s!

24. En natuurlijk: diegene die een keiharde pik had op jou

Iedereen mocht babbelen, onnozel doen, werd vrijgesteld van irritante taakjes … BEHALVE JIJ! Yup, die leerkracht had een keiharde pik op jou. Waardoor je motivatie alleen maar verder onder nul zakte natuurlijk … Maar hé, dat had ie wel dik zelf gezocht!

25. Oh ja, en de leerkracht die na een half schooljaar je naam nog altijd niet kon onthouden

E.I.K.E.L.

Maar hoe irritant, crazy geschift of buitengewoon vreemd je leerkrachten ook waren, uiteindelijk zijn we hen maar wat dankbaar voor de geweldige herinneringen die ze ons hebben bezorgd! En serieus, wie wil nu niet graag nog eens een dagje terug naar de schoolbanken?

Gesponsorde artikelen