27 voetbalfans in Nice gewond door paniek om Frans vreugdevuurwerk

27 voetbalfans in Nice gewond door paniek om Frans vreugdevuurwerk

In Nice, waar twee jaar geleden een aanslag plaatsvond waarbij 86 mensen omkwamen, zijn gisterenavond 27 voetbalfans gewond geraakt toen er vuurwerk werd afgestoken na de Franse overwinning op de Rode Duivels. Na de knallen ontstond paniek en probeerden veel mensen weg te komen. In de chaos raakten fans lichtgewond, vooral door valpartijen en glasscherven.

Kort voor het laatste fluitsignaal werden rotjes afgestoken op een plein waar fans op grote schermen naar de halve finale tussen Frankrijk en België keken. Waarschijnlijk dachten de mensen die de wedstrijd aan het kijken waren dat er een aanslag werd gepleegd. Veel mensen scholen achter omgegooide tafels na het vuurwerk.

Een restauranthouder zegt tegen de zender Europe 1 dat mensen vreesden dat het een aanslag was. “Ze dachten dat het geweervuur was. Ze wilden schuilen in mijn restaurant.”

Twee jaar geleden vond er in de Zuid-Franse stad een aanslag plaats. Op 14 juli 2016 kwamen 86 mensen om het leven toen een 31-jarige Tunesiër met een vrachtwagen op mensen inreed. De aanslag werd opgeëist door IS.

Gesponsorde artikelen