29 doden bij buscrash op het Portugese Madeira

29 doden bij buscrash op het Portugese Madeira

Op het Portugese eiland Madeira is een bus met Duitse toeristen gecrasht. De bus raakte van de baan, kantelde om en kwam tot stilstand tegen een huis. 29 mensen overleefden de crash niet en 27 mensen raakten gewond. 

Een toeristenbus is op het Portugese eiland Madeira van de weg geraakt en is daarbij van een heuvel gereden. De bus kantelde om en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een gebouw. Er waren 55 mensen aan boord, waarvan 29 de crash niet overleefden.

Duitse toeristen

Het ongeval gebeurde met een bus met Duitse toeristen. Wat de oorzaak is van de crash is nog niet geweten. Mogelijk werkten de remmen van de bus plots niet meer, waardoor de bus uit de bocht ging, maar ook een botsing met een ander voertuig wordt niet uitgesloten.

De dodelijke slachtoffers hebben allemaal de Duitse nationaliteit, dat liet de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa weten. Het gaat om 18 vrouwen en 11 mannen. Bij de 27 gewonden zijn er ook inwoners van Madeira, waaronder de buschauffeur en de reisbegeleider. Zij werden overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Madeira is een populaire vakantiebestemming tijdens de paasvakantie, aangezien het er in deze periode van het jaar al aangenaam warm is.

Gesponsorde artikelen