“29 procent van de homo’s misbruikt kinderen”: Amsterdam is woedend over walgelijke flyer

“29 procent van de homo’s misbruikt kinderen”: Amsterdam is woedend over walgelijke flyer

Dit weekend zat er een vreselijke verrassing in de brievenbus van de bewoners van Amsterdam-West: een homofobe flyer. Op het foldertje staan choquerende uitspraken: onder andere dat 29 procent van de homo’s zou kinderen misbruiken. Uiteraard regent het nu klachten in de buurt waar de flyer is verspreid, maar de politie onderzoekt nog wie er achter het pamflet zit. Zelfs dan is het twijfelachtig of er een klacht kan ingediend worden.

Bewoners van de wijk Amsterdam-West kregen dit weekend een bizarre flyer in de brievenbus waarop staat dat 29% procent van de homo’s hun kinderen zou misbruiken. Volledig van de pot gerukt, maar wel een gevaarlijk idee om te verspreiden. Daarom dat 75 van de gechoqueerde buurtbewoners naar de politie stapten en probeerden om klacht in te dienen tegen de verspreiders van het pamflet. Maar dat is niet zo evident.

In het foldertje staat ook nog dat homo’s 50% meer kans op depressie hebben en, interessante stelling, dat 200% van de homo’s zelfmoord pleegt. Op z’n minst een vreemde uitspraak, lijkt ons. Nog volgens de mysterieuze auteur moeten moslims, joden en christenen zich verenigen.

Dat lijkt wel gelukt: de hele buurt waar het pamflet verspreid werd, heeft zich tegen de folder verenigd. Met de hulp van LGBT-belangenvereniging COC zullen ze nu een klacht proberen indienen, maar daarvoor moet het wel geweten zijn wie de folder verspreid heeft.

Volgens de Nederlandse Volkskrant zou het overigens gaan om volgelingen van de Turkse creationistische prediker Harun Yahya, pseudoniem van Adnan Oktar. De Facebookpagina’s die op het pamflet vermeldt staan, hebben namelijk vooral followers die ook gelinkt worden aan Yahya. Overigens zijn zij tegen homo’s maar ook tegen geweld. Waarschijnlijk blijft het dus bij deze ene flyer, tenzij er nog een boek volgt: een beproefde methode van Yahya-aanhangers.

Gesponsorde artikelen