30 geweldige series uit 2016 die je tijdens de feestdagen kunt bingewatchen

Je gaat de komende weken veel tafelen, en dan is altijd leuk om nadien even lekker in de zetel te zakken. En wat is er gezelliger dan samen naar een goede serie te kijken? Het voorbije jaar was weer een recordjaar wat het aanbod van series betreft, dus hebben wij een overzicht gemaakt van onze favorieten tijdens de kerstvakantie. Veel kijkplezier!

1. Westworld

Voor ons is dit de beste serie van 2016. En eindelijk nog eens een serie die past in het rijtje toppers waarmee HBO groot is geworden. Het is aanvankelijk een vreemde reeks, maar wel eentje waar je met veel plezier naar blijft kijken. Eigenlijk is het sciencefiction, maar ook wie niet van het genre houdt zal deze serie graag zien. Westworld is een futuristisch themapark in western-stijl. Bemiddelde mensen kunnen er kinderdromen (en die van volwassenen) beleven. Het park wordt volledig bevolkt door synthetische androïden die de ‘hosts’ worden genoemd. De hele tijd springt het verhaal van het themapark naar wat er achter de schermen gebeurt.

Evan Rachel Wood speelt in de hoofdrol zo’n androïde: Dolores. Een rol waar je meteen verliefd op gaat worden en waarvoor ze volgend jaar zeker een Emmy verdient. Een andere opmerkelijke verschijning is Anthony Hopkins. De intussen 78-jarige acteur die je nog kent van ondere andere Hannibal Lecter zet weer een heerlijk mysterieuze rol neer. Als je begint te kijken, heb je deze 10 afleveringen voor het einde van de feestdagen allemaal meteen gezien. Er is ook al een tweede seizoen aangekondigd.

Waar? Westworld is een HBO-reeks en dus moet je in België op partner Telenet afstemmen. Daar kan je via ‘play more’ de hele reeks bestellen.

2. Stranger Things

Het was de meest onverwachte hype van het jaar, Stranger Things, en het label horror maakte ons wat sceptisch, maar eens we eraan begonnen keken we in één keer door. De sterktes van de serie waren dan ook velerlei: de kindacteurs waren niet irritant, de sfeerschepping was subliem, het gevoel van nostalgie naar de jaren 80 werkte en de soundtrack was perfect. Dat niet alle vragen aan het einde van het seizoen beantwoord werden, was niet eens belangrijk meer.

Zoals zo vaak tegenwoordig hebben ze voor deze serie ook weer een grote actrice kunnen strikken. Niemand minder dan Winona Ryder speelt mee. Het eerste seizoen telt acht afleveringen en dus is het een ideale reeks om tijdens de kerstvakantie te bekijken. Volgend jaar komt er een tweede seizoen.

Waar? Netflix

3. The Crown

Nog redelijk vers van de pers, want het eerste seizoen van The Crown is begin november op Netflix gelost. De serie is één van de duurste ooit en zou voor één seizoen ruim meer dan 100 miljoen euro kosten. Als je begint te kijken, ga je meteen zien waarvoor ze dat geld hebben gebruikt. De serie probeert het verhaal van Queen Elizabeth II zo historisch accuraat mogelijk weer te geven. Toch blijft het een serieuze gok om zo veel aan een nieuwe reeks uit te geven, maar Netflix zal er geen spijt van hebben. De eerste kritieken zijn zo goed als unaniem positief.

Er gaan vermoedelijk zes seizoenen van The Crown komen, telkens met tien afleveringen die een bepaalde periode uit het leven van de Queen behandelen. Het eerste seizoen loopt van 1947 tot 1955, en gaat dus over haar aanloop naar en het betreden van de troon. Ook hier zitten Emmy-kandidaten, zoals Claire Foy die de Queen speelt, en Matt Smith (Dr. Who) als Prince Philip. Wel een beetje vreemd dat zo’n serie over een zittend staatshoofd gemaakt wordt. We zijn benieuwd of de Queen het einde van de reeks nog zal mogen meemaken.

Waar? Netflix

4. Designated Survivor

Eén van de grootste verrassingen van dit najaar. Designated Survivor is een politieke reeks over de president van de Verenigde Staten, maar toch iets totaal anders dan House of Cards. Toegankelijker vooral, want deze serie met Kiefer Sutherland kan je met de feestdagen gerust voor het hele gezin afspelen. De politieke discussies spelen zich dan ook tegen een andere achtergrond af.

In de VS moet één persoon uit de regering achterblijven wanneer de president en zijn kabinetsleden samen een evenement moeten bijwonen. Dat is bijvoorbeeld het geval tijdens de State of the Union. Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) wordt aangeduid, en uiteraard slagen terroristen er net dan in om het Kapitool op te blazen. Als minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling heeft Tom niet zo veel impact gehad op de regering, maar nu krijgt hij de beangstigende woordjes van de veiligheidsdiensten in het Witte Huis te horen: “Sir, you are now president of the United States.” Kriebelt het ook al?

Waar? Het is een ABC-reeks, maar de afleveringen werden bijna gelijktijdig op Netflix gelost. Daar kan je nu de eerste 13 afleveringen bekijken. Intussen is het eerste seizoen al uitgebreid naar 22 afleveringen, dus je hebt meteen iets om in 2017 naar verder te kijken.

5. This Is Us

This Is Us is een reeks over grote emoties die er steeds in slaagt om nét aan de juiste kant van de balans te blijven en niet te cheesy wordt. De serie springt heen en weer in de tijd en vertelt het verhaal van twee broers en een zus. This Is Us gaat over veel, over familie en over roots, maar ook over aanvaard willen worden, over angsten, twijfels en over verlies.

Het is het verhaal van de tweeling Kate en Kevin, samen met hun geadopteerde broertje Randall. Eigenlijk waren ze een drieling, maar een broer overleefde de geboorte niet. Daarom besluiten de ouders om een derde kind te adopteren, Randall, een jongen met een zwarte huidskleur die op dezelfde dag geboren is, en die naar het ziekenhuis werd gebracht nadat zijn vader hem aan een brandweerkazerne had achtergelaten.

Waar? Momenteel is het nog wat zoeken om de serie in België te bekijken. Ze staat niet op Netflix, dus onze hoop ligt bij Telenet.

6. One Mississippi

One Mississippi telt slechts zes afleveringen, maar al na de pilootaflevering van 25 minuten bleven wij verdwaasd achter. In deze zwart-komische reeks verweeft stand-up comedienne Tig Notaro heel wat elementen van haar privéleven. De serie start wanneer Tig net haar twee borsten heeft laten wegnemen, een gevolg van borstkanker. Daarnaast kampt ze ook nog met een maagbacterie. Ze trekt terug naar haar thuishaven, want haar moeder ligt op sterven.

Wat volgt is een onconventioneel, maar doordringend gevoel voor humor en grote emoties die subtiel worden aangebracht. Want hoe voel je je wanneer je de laatste oproep van je moeder hebt gemist? En hoe ga je om met de dood als je ‘m niet verwacht? En heb je je moeder eigenlijk wel echt gekend? One Mississippi is de dapperste en moeilijkste serie die we dit jaar gezien hebben.

Waar? Amazon Prime

7. Marseille

Een Franse reeks op Netflix? Laat je daar vooral niet door afschrikken. Netflix is begonnen met het maken van lokale series. Ze geloven dat ze daarmee de taalbarrières kunnen overstijgen, want iedereen houdt immers van een goeie reeks en dat is overal hetzelfde. Marseille werd aangekondigd als de Franse versie van House Of Cards, maar de regisseur hield die boot in een gesprek met ons eerder dit jaar nog ver af. Hij had naar eigen zeggen zelfs nog nooit een aflevering van House Of Cards gezien.

Intussen begrijpen we wat hij bedoelde. Marseille is een sterke politieke dramaserie die zich volledig in de Zuid-Franse sfeer afspeelt. Maar de vuile politieke spelletjes zijn wel aanwezig. De burgemeester wordt vertolkt door de grote Gérard Depardieu. Hij wil zijn stoel na een lange carrière afstaan aan zijn pupil Lucas Barrès. Maar wanneer die hem plots stokken in de wielen steekt, moet Robert Taro zich toch weer kandidaat stellen en het tegen Barrès opnemen. Intussen komen ook de criminele problemen in Marseille aan bod. Een zeer mooie reeks die je gewoon een kans moet geven. Voor je het weet ben je vergeten dat je naar een Franse serie zit te kijken.

Opvallend is wel dat de reeks in Frankrijk zwaar is afgekraakt, maar dat ze net buiten de landsgrenzen veel lof kreeg. Missie geslaagd dus voor Netflix, en er komt volgend jaar een tweede seizoen aan.

Waar? Netflix

8. Mr. Robot 2

Tijd voor een reeks die niet aan het eerste seizoen toe is. Vorig jaar was Mr. Robot onze kijktip van 2015. Elliot Alderson is een vreemde jongen, die echter geniaal is met computers en als een moderne Robin Hood hackt om de wereld te verbeteren. Op een dag wordt hij benaderd door een man die Mr. Robot op zijn jasje heeft staan. Hij vraagt Elliot om lid te worden van een hackerteam dat fsociety heet en een bedrijf te vernietigen. Alleen werkt Elliot zelf voor een bedrijf dat de firma in kwestie juist moet beveiligen.

We verklappen verder niks voor wie het eerste seizoen nog moet zien. Wel kunnen we zeggen dat het tweede seizoen minstens evenveel lof heeft gekregen. Zoals we enigszins hadden verwacht is Mr. Robot dit jaar op de Emmy’s de revelatie geworden. Rami Malek won het beeldje voor beste mannelijke hoofdrolspeler, en dat was meer dan terecht. Voorts won de serie het beeldje voor de soundtrack, maar belangrijker is dat de reeks bij z’n eerste seizoen meteen voor de hoofdprijs van beste dramareeks werd genomineerd. Een beeldje dat ze misschien wel ooit nog kunnen winnen, want er komt al zeker een derde reeks. Niet vergeten dat bijvoorbeeld ook Breaking Bad een tijdje moest wachten op die erkenning.

Waar? Bij ons was de serie onlangs te zien op Q2. Het tweede seizoen kan je via Telenet bekijken.

9. The Night Of

Een miniserie van HBO die de suspense weet te behouden van begin tot eind. Wat doe je wanneer een meisje vermoord wordt waarbij jij haar het laatst gezien hebt, je jezelf verdacht gedraagt, het moordwapen op zak draagt en er ook nog eens getuigen zijn? Dan ben je er gloeiend bij, ook als je zelf overtuigd bent van je onschuld. In The Night Of zijn politiekantoren oude donkere gebouwen met flikkerende TL-lampen en cellen plekken waar je liever niet zit. The Night Of is spannend. Is Is Nasir echt zo onschuldig zoals hijzelf en wij willen geloven?

Waar? Telenet, via Prime of Play More

10. 3%

We hebben het al over Marseille gehad als eerste reeks die Netflix lokaal is gaan produceren, maar ook uit Brazilië is er intussen eentje verschenen. De serie gaat over een toekomst waarin de bevolking gescheiden leeft tussen rijkdom en ontwikkeling aan de kust, en armoede en ellende in het binnenland. Mensen krijgen de kans om naar het betere leven over te stappen, maar slechts drie proces slaagt daarin.

Klinkt goed, maar waarschijnlijk zal de Portugese taal veel kijkers toch afschrikken. Maar hier moet je je gewoon over zetten, want het is en blijft een Netflix-reeks gericht op een internationaal publiek. Het tweede seizoen zou kort na de release al bevestigd zijn.

Waar? Netflix

11. Atlanta

Lachen met clichés over zwarten: zwarten mogen dat. Donald Glover zijn reeks Atlanta zit er vol mee. Glover speelt een jonge zoekende ziel (Earn) die zijn universitaire studies niet heeft afgemaakt, vader is en dus gedwongen is om een job te zoeken maar zijn dromen niet wil opgeven en inwoont bij zijn ex omdat hij zelf geen geld heeft om een huis te huren. Dan valt er een geschenk uit de hemel: de rapcarrière van zijn neef schiet als een vuurpijl omhoog, waarop Earn zich aanbiedt als diens manager. Tien afleveringen van twintig minuten, perfect om te bingen.

Waar? Amazon Prime

12. Hap And Leonard

Opnieuw een seizoen met zes afleveringen, een nieuwe manier om grotere namen te strikken. Michael Kenneth Williams (Omar uit The Wire) en James Purefoy (Joe Carroll uit The Following) spelen de twee beste vrienden Hap And Leonard, in het Texas van de jaren 80. De ene is Democraat, de ander Republikein. De ene blank, de ander zwart. De ene heeft in de gevangenis geweten omdat ie niet naar Vietnam wilde trekken, de ander is gegaan en heeft er letterlijk en figuurlijk een litteken aan over gehouden. Het verschil kon niet groter zijn, en toch.

De twee vrienden komen in contact met Trudy (een rol van Christina Hendricks) en zij heeft weet van een grote som geld die ergens op de bodem van een rivier ligt te wachten. Hap And Leonard is niet perfect, maar er is veel om van te houden. Zolang de serie op de vriendschap tussen de twee protagonisten focust, is de reeks subliem, daarnaast is ze genietbaar. Het tweede seizoen is net ingeblikt.

Waar? SundanceTV

13. American Crime Story: the people vs O.J. Simpson

Je hebt de serie misschien op Q2 gevolgd – toen was dat nog 2BE. Zoniet is dit een aanrader, want de serie won niet voor niets negen Emmy’s. De reeks was één van de kanonnen met liefst 22 nominaties op de belangrijkste bekroning voor tv-series. American Crime Story heet de reeks eigenlijk, want er volgen nog andere verhalen. Maar dat van O.J. Simpson kennen we natuurlijk allemaal en daarmee werd het eerste seizoen, bestaande uit acht afleveringen, gelanceerd.

Cuba Gooding Jr. vertolkt de rol van O.J. Simpson. Ook op de ratingsites scoort de serie bijzonder goed. Eentje die een liefhebber van goede reeksen dus moet hebben gezien.

14. Luke Cage

De Marvel-serie van dit jaar was Luke Cage. Netflix ging in totaal vier series maken rond de personages Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage. De eerste twee heb je misschien al gezien – zoniet heb je meteen nog twee goede tips voor de feestdagen. Iron Fist is voorzien voor maart 2017. En Luke Cage kan je nu al een tijdje bekijken.

Mike Colter kruipt in de huid van Luke Cage, een man die na een mislukt experiment over superkrachten en een onbreekbare huid beschikt. Cage vlucht weg en probeert in Harlem een nieuw leven op te bouwen, maar uiteraard blijft zijn verleden hem achtervolgen. De serie telt dertien afleveringen en is ideaal voor wie van de comic book-helden van Marvel houdt.

Waar? Netflix

15. Black Mirror 3

Netflix is een godsgeschenk, al was het maar omdat ze Black Mirror heropgevist hebben. In 2011 en 2012 liepen twee seizoenen op BBC, toen was het op. Dankzij Netflix is er in 2016 een revival van deze serie met de oorspronkelijke makers aan boord. Black Mirror blijft er dus in slagen om ons angst aan te jagen voor de toekomst en waarschuwt voor de mogelijk nadelige invloeden van technologie.

Elke aflevering staat op zichzelf en Black Mirror is dan ook ideaal om te savoureren. Niet bingen, deze, de serie is er niet bij gebaat. Overigens: naast de seizoensfinale van House Of Cards mocht landgenoot Jakob Verbruggen ook een aflevering van deze topreeks regisseren.

Waar? Netflix

16. Better Call Saul 2

Saul Goodman wordt interessanter en interessanter. We zien Saul in het tweede seizoen van Better Call Saul zijn stinkende best doen om het te maken en om zich te bewijzen tegenover zijn broer. Hij slaagt, klimt op en wordt advocaat in een prestigieus kantoor. Maar Saul is ook te ijverig en werkt zijn eigen val in de hand. Het wordt steeds interessanter om te zien hoe het personage dat we kennen uit Breaking Bad stukje bij beetje karakterieel gevormd wordt. Daarbij maakt Better Call Saul ook net als zijn origineel gebruik van een originele beeldtaal en een bijwijlen heerlijk traag tempo.

Waar? Netflix

17. Togetherness 2

Met spijt in het hart moesten we in 2016 afscheid nemen van Togetherness. Eén van de mooiste dingen die HBO ooit heeft gemaakt, maar het heeft nooit zijn publiek gevonden. Over mensen en menselijkheden. Over hoe mooi en hoe moeilijk het kan zijn om mens te zijn. Eén troost: het culmineert allemaal in een prachtig, perfect einde.

Waar? Telenet: Prime, Play More

18. House Of Cards 4

House Of Cards is een blijver in deze lijstjes. Wat het vierde seizoen zo interessant maakt, is dat er storm op zee is. De ooit zo functionele relatie tussen Francis en Claire komt in stormweer terecht. De twee staan op scheiden, vinden elkaar niet meer en Claire krijgt steeds meer en meer het gevoel dat Francis haar jarenlang gebruikt heeft zonder dat ze daar voldoende voor heeft teruggekregen.

Wat ons betreft het sterkste seizoen van de reeks tot nu toe omdat ze menselijker is en tegelijkertijd erg bij de tijd. Presidentsverkiezingen in 2016 en gijzelingen door een groep extreme terroristen: dichterbij komt de werkelijkheid niet meer in een politieke reeks.

Waar? Netflix

19. La Trêve

Een reeks van eigen bodem die mag gezien worden. In Wallonië was La Trêve dit jaar een echte hit. De serie wordt vergeleken met True Detective en werd al bekroond in Parijs. Over de taalgrens is het zeldzaam dat een Belgische serie het beter doet dan het buitenlandse aanbod, maar La Trêve slaagde daar wel in. Enkele dagen na carnaval wordt in het dorpje Heiderfeld het dode lichaam van een jonge Togolese voetballer gevonden. Zelfmoord, zegt de politie, maar daar is agent Yoann Peeters het niet mee eens.

Hij bijt zich vast in de zaak en stoot op dorpsgeheimen die het daglicht niet mogen zien. Hij wordt ook geconfronteerd met persoonlijke problemen. Een topserie uit het zuiden van het land, en deze kerstvakantie start ook een parel uit Vlaanderen. Eén zendt op 1 januari de eerste aflevering van het nu al geroemde Beau Séjour uit. Noteer die ook maar als je dit goed vindt.

Waar? Op Canvas (online)

20. Insecure

Een komische reeks van acht afleveringen over een Afro-Amerikaanse vrouw, en alle vreemde en soms racistische dingen die ze tegenkomt. De serie is het werk van hoofdrolspeelster Issa Rae, die aan de zijde van Yvonne Orji speelt. Een humoristische blik op de maatschappij in deze leuke HBO-reeks. Een aflevering duurt telkens maar een half uurtje, dus ideaal om tijdens de kerstvakantie het eerste seizoen erdoor te jagen. Volgend jaar komt er een tweede seizoen.

Waar? Telenet: Prime Series, Play More

21. Love

Het gevaar van eindejaarslijstjes is altijd dat wie aan het begin van dit jaar kwam piepen, vergeten wordt. Zo waren we ook bijna Love vergeten, in ons hoofd was het gecatalogiseerd onder vorig jaar. Love is een creatie van Judd Apatow en dat op zich is al veelbelovend. We maken kennis met Mickey en Gus, twee hoofdpersonages die je zowel kan haten als ervan houden. Ja, ze verpesten het allebei al eens. Ja, ze maken allebei al eens slechte beslissingen. Dat was precies de bedoeling. Gus en Mickey zijn mensen die het ook allemaal niet zo weten. Ze proberen hun best te doen en dat maakt ze mooi. Ook al hebben ze dan hun gebreken. Een tweede seizoen van Love wordt verwacht in 2017.

Waar? Netflix

22. The OA

Af en toe duiken er vrij plots nieuwe series op bij Netflix, en dat was vorige week nog het geval met The OA. Intussen kreeg de reeks veel positieve commentaren, en werd ze al vergeleken met Stranger Things.

Het verhaal gaat over Prairie Johnson, een geadopteerde jonge vrouw die plots weer opduikt nadat ze zeven jaar vermist was. Dat hebben we misschien al eens gezien, maar er is meer. Ze heeft littekens op haar rug, en ze kan weer zien terwijl ze vroeger blind was. Ze noemt zichzelf The OA en weigert de FBI of haar ouders te vertellen wat er gebeurd is. Allemaal heel mysterieus, maar dat is perfect voor een serie die je wil bingewatchen.

Waar? Netflix

23. Narcos 2

Eén van de betere reeksen die Netflix de voorbije twee jaar gemaakt heeft. We hadden zelf nooit verwacht dat een serie over drugsbaron Pablo Escobar ons meer dan drie afleveringen zou blijven boeien, maar we zijn echt blij dat er een tweede seizoen gekomen is. De sterke acteerprestaties hebben daar ook wel mee te maken. Natuurlijk weten we niet of we het vier seizoenen lang even goed zullen blijven vinden, want Netflix heeft er nog twee besteld. Maar we kijken vol verwachting uit.
Waar? Netflix

24. Quarry

Deze serie is gebaseerd op de boeken van Max Allan Collins. Er is momenteel één seizoen van beschikbaar, en dat was de voorbije maanden op de Amerikaanse televisie te zien. Het verhaal gaat over Mac Conway, een marinier die terugkeert na de oorlog in Vietnam. Hij kan zich niet meer verzoenen met de realiteit na wat hij gezien heeft en stoot zich zelfs af van iedereen die hij lief heeft. En zo komt hij in een crimineel netwerk terecht.

Waar? Telenet: Prime Series, Play More

25. Van Helsing

Nog zo’n serie die het voorbije najaar plots op Netflix verscheen. Van Helsing kennen we natuurlijk van de film van jaren geleden, en als het personage dat op vampieren jaagt. Maar zoals vaker kiezen ze in een serie voor een andere invalshoek, en dus gaat het hier over Vanessa Helsing, een verre verwant van de originele figuur. Drie jaar na haar dood wordt ze tot leven gewekt, en ontdekt ze dat vampieren intussen de wereld hebben veroverd.

Klinkt wat raar en commercieel, en de meningen zijn ook verdeeld. Ondanks een paar slechte kritieken kreeg de serie wel een goede score op Rotten Tomatoes. Sci-Fi-liefhebbers moeten het dus misschien toch een kans geven. Er komt overigens zeker een tweede seizoen.

Waar? Netflix

26. Fuller House 2

Na de mannen is het nu aan de vrouwen om een huis vol kinderen in goede banen te leiden. En dat viel in de smaak. Netflix is er echt in geslaagd om hetzelfde gevoel van destijds op te roepen. En de nieuwe kinderen spelen het ook geweldig. Natuurlijk vinden het nog altijd het leukst wanneer Danny, Uncle Jessy of Joey eens op bezoek komen, maar Fuller House heeft zich als komische reeks echt gevestigd. Voor wie een beetje familieliefde kan gebruiken tijdens de feesdagen is er nu het tweede seizoen.
Waar? Netflix

27. Lovesick 2

Nog zo’n reeks die op Netflix een tweede leven heeft gekregen. Lovesick draaide op Channel 4 twee jaar geleden een eerste seizoen, en is sinds dit najaar op Netflix te zien. Dylan blijkt een seksueel overdraagbare ziekte te hebben, en nu moet hij al zijn sekspartners contacteren. Iedere aflevering van deze sitcom duurt zo’n 25 minuten.
Waar? Netflix

28. Orange Is The New Black 4

We hebben er even aan gedacht om deze populaire reeks niet meer in ons eindejaarslijstje op te nemen. Om eerlijk te zijn hebben we toch een klein beetje gehad met Chapman en co. Het blijft moeilijk om te wennen aan de evolutie die de reeks heeft gemaakt, want tegenwoordig is het toch meer sitcom geworden. Maar het blijft natuurlijk ontspannend, en we kunnen er nog wel mee lachen. Dus krijgt OITNB toch nog een plekje in deze lijst. In de hoop dat ze zich in 2017 wat herpakken, want er komen nog een paar seizoenen aan.
Waar? Netflix

29. The 100

Deze serie was dit jaar al aan het derde seizoen toe, maar we ontdekten ze nog niet lang geleden in het aanbod op Netflix. Je kan dus meteen 45 afleveringen zien, ideaal voor de echte bingewatchers. Het verhaal klinkt alvast goed. We zijn 97 jaar na een nucleaire apocalyps, en wat overblijft van de mensheid leeft in twaalf ruimtestations die rond de aarde draaien. Honderd jonge criminelen worden naar beneden gestuurd om te controleren of de planeet weer bewoonbaar is, maar dan ontdekken ze dat het leven daar toch niet helemaal is uitgeroeid.

Geen echte topreeks als we de cijfers mogen geloven, maar ook niet slecht en vermoedelijk toch heel ontspannend voor sci-fi-liefhebbers.

Waar? Netflix

30. Game Of Thrones

Ah, je dacht dat we Game Of Thrones vergeten waren? Natuurlijk heeft het weinig zin om deze serie voor de kerstvakantie aan te raden, want iedere echte fan heeft het vorige seizoen al lang gezien. Maar het einde is in zicht en stilaan begint alles samen te komen. Volgend jaar moeten we wat langer wachten om het nieuwe seizoen te zien, dus misschien kan je gewoon alle seizoenen tussen de gangen van het feestmaal door nog eens bekijken? Christmas is coming!
Waar? Telenet: Prime Series, Play More
Meer
Lees meer...