330 fans van Ed Sheeran onwel geworden van hitte bij concert in Hamburg, mochten geen water mee binnen nemen

330 fans van Ed Sheeran onwel geworden van hitte bij concert in Hamburg, mochten geen water mee binnen nemen

Zo’n 330 bezoekers van een concert van Ed Sheeran op de Bahrenfelder drafrenbaan in Hamburg zijn onwel geworden door de hitte. Twaalf concertgangers moesten uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Fans kregen het advies veel water of frisdrank te drinken. Maar dat kostte wel 3,5 euro voor een flesje.

Het kwik steeg gisteren in Hamburg tot 34 graden. Op het concert waren woensdag zo’n 80.000 mensen afgekomen. De brandweer had bezoekers al voor het optreden van Ed Sheeran aangeraden rekening te houden met hoge temperaturen. Fans van de Britse singer-songwriter kregen het advies hoeden te dragen en veel water of frisdrank te drinken.

Geen flesje water binnen

De organisatie krijgt ondertussen een pak kritiek over zich heen omdat – ondanks de waarschuwingen – ze het niet toeliet dat bezoekers zelf drank mee binnen pakten en ze verplicht waren om 3,5 euro neer te tellen voor een consumptie eenmaal ze binnen waren.

Fans die toch probeerden flesjes water mee binnen te nemen, moesten die afgeven.

Eerder al problemen in Duitsland

Vorige maand waren er ook al problemen met een ander concert van Ed Sheeran in Duitsland. Düsseldorf weigerde toen de toelating te geven voor een optreden omdat er 104 bomen moesten gekapt worden. Het concert ging toen uiteindelijk toch door op een andere locatie, in het nabij gelegen Gelsenkirchen.

Gesponsorde artikelen