34.000 euro per dag verdienen deze vier twintigers op hun legale cannabisplantage

Terwijl we in België de klok hebben teruggedraaid wat betreft legale cannabis, gaan ze in de VS de andere richting uit. In vier staten is het ondertussen helemaal legaal, in 16 andere zijn de eerste stappen gezet om ook te legaliseren. En het brengt flink wat geld in het laadje. Zowel voor de overheid als voor jonge mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Zoals deze vier boys, die met een plantage op de boerderij van hun grootvader begonnen nog geen jaar geleden en ondertussen 34.000 euro per dag verdienen.

Miles en Connor Deife (25 en 23) en hun maten Josh Chase (25) en Alex Curry (24) waren voorbestemd om bij Facebook of Google te gaan werken. Ze gingen allemaal naar de School of Engineering van Santa Clara University, een prestigieuze unief in de buurt van Silicon Valley, die ook veel werknemers voor de high tech-bedrijven daar levert. Een jaar geleden besloten ze  hun post-grad jobs in finance and tech te laten voor wat ze waren en te beginnen met een cannabisboerderij op de farm van opa Deife in de buurt van Marlin,  Washingtons Kush Valley. 

In november 2012 stemden 55,7 procent van de inwoners van die staat voor Initiative 502, of de gereglementeerde legalisering van cannabis. De volgende vijf jaar gaat de staat meer dan 600 miljoen aan taksen daarvan innen, en, als de business blijft stijgen zoals nu, wordt dat wellicht een miljard. De vier kerels leenden 350.000 dollar van hun familie en vrienden om de boerderij van opa Deife om te vormen tot Amerifarm, een bedrijf dat cannabisplanten teelt en ook hash oil maakt.

10.000 euro per maand aan elektriciteit

Momenteel groeien er 2.200 cannabisplanten, allemaal gelabeld zoals de wet voorschrijft. Dat gaan de vier opdrijven naar 7.000 planten. Elke plant heeft al snel vijf liter water per dag nodig, maar op de boerderij is er een irrigatiebron, dus dat kost hen al niks.

De aardgas die ze nodig hebben om de serres te verwarmen kost ongeveer 2.000 euro per maand. Aan elektriciteit betalen ze meer dan 10.000 euro per maand, ondanks het feit dat ze in Washington State ongeveer de goedkoopste van heel de VS hebben. 

25% voor de staat

De staat Washington pakt 25 procent aan belastingen op de omzet van de vier kerels, maar sinds de legalisering is gebleken dat de klanten best wel willen betalen voor cannabis die van goede kwaliteit is, legaal en zonder rommel.

Het is ook niet makkelijk om de vergunningen te verkrijgen om cannabis te gaan telen. De staat stelt hoge eisen. Momenteel zijn er in de hele staat Washington 66 producenten met zo’n vergunning, en er is een wachtlijst van 180 gegadigden.

The machine shits out money

“We make $40,000 a day just on hash oil,” zegt Miles. “Literally the machine shits out money. Out of garbage.” Sinds december verkopen de vier ook Juicy Fruit, hun eigen merk van cannabis. Miles is de “reiziger”: hij rijdt de hele staat rond om te leveren en deals te maken met de coffeeshops. 

Bron: oa Mashable.

Meer
Lees meer...