35 doden al, voor 20 miljard schade en nog altijd overstromingen op komst door Florence

35 doden al, voor 20 miljard schade en nog altijd overstromingen op komst door Florence

De komende dagen worden nieuwe overstromingen verwacht in het gebied in de VS dat door orkaan Florence is getroffen, omdat het waterpeil in sommige rivieren nog stijgt.

In het gebied is het inmiddels gestopt met regenen, maar toch kunnen veel evacu├ęs niet terug naar huis vanwege overstromingen. Een groot deel van de wegen is nog onbegaanbaar.

Het dodental als gevolg van de tropische storm Florence aan de oostkust van de VS is gestegen tot 35. De meeste slachtoffers, 27, vielen in de staat North Carolina. Ook South Carolina werd zwaar getroffen.

Nieuwe overstromingen

De komende dagen worden nieuwe overstromingen verwacht, omdat het waterpeil in sommige rivieren nog stijgt. Volgens de Amerikaanse weerdienst is er de afgelopen dagen 30 biljoen liter regen gevallen in North Carolina. Op verschillende plaatsen is sinds vorige week 90 centimeter regen gevallen.

Zo’n 350.000 huishoudens zitten nog zonder stroom, dat waren er 1 miljoen. De schade als gevolg van Florence wordt geschat op zo’n 20 miljard dollar. Meer dan 1.100 wegen blijven gesloten, inclusief Interstates 95 en 40 en andere belangrijke routes.

President Trump bezoekt het gebied later vandaag. Hij gaat naar North en South Carolina.

Meer dan 1.100 wegen blijven gesloten, inclusief Interstates 95 en 40 en andere belangrijke routes.

Gesponsorde artikelen