‘4 more years!’ Obama denkt dat hij Trump verslagen zou hebben bij de presidentsverkiezingen

‘4 more years!’ Obama denkt dat hij Trump verslagen zou hebben bij de presidentsverkiezingen

Op 20 januari is het zover: de inauguratie van president-elect Donald Trump. Huidig president Obama zal de fakkel dan doorgeven aan Trump, maar zonder veel goesting. Obama denkt nu dat hij had gewonnen, moest hij zelf opnieuw meedoen aan de presidentsverkiezingen. “No Way”, reageert Trump kort en krachtig op Twitter.

“Ik denk dat ik een meerderheid van de Amerikanen op de been had kunnen brengen om mij te steunen.” Barack Obama is duidelijk in een interview met CNN. Hij denkt dat hij van Trump had kunnen winnen als hij voor een derde termijn had mogen gaan. Het is natuurlijk gespeculeer, maar het geeft aan dat de verkiezing van Trump hem hoog zit.

Obama geeft aan dat hij veel gesprekken had met Amerikanen, waaruit bleek dat ook mensen die het niet eens met hem zijn, toch vinden dat hij het juiste pad heeft ingeslagen. “Een meerderheid van de Amerikanen staat nog steeds achter een Amerika dat tolerant en divers is.”

“No Way”

Trump zou Trump niet zijn moest hij hierop niet reageren. “No Way”, schreef hij kort en krachtig op Twitter. Met verwijzingen naar het volgens hem mislukte beleid van Obama. Werkloosheid, de strijd tegen IS en Obamacare: het zijn maar enkele thema’s waar hij volgens Trump de boot inging.

Gesponsorde artikelen