4 redenen waarom FIFA14 de beste game van het jaar kan worden

4 redenen waarom FIFA14 de beste game van het jaar kan worden

De jaarlijkse verschijning van deze titel is intussen even logisch geworden als het vallen van de bladeren: geen winter zonder dat er eerst een nieuwe FIFA in de winkels ligt. En veel gamers blijven bereid ieder jaar in de geldbuidel te tasten om de nieuwste editie te kopen. Deze succesvolle franchise van EA Sports verdient dus zeker een plekje onder de beste games van het jaar.

1. Meer competities

FIFA 14 is weer een beetje groter geworden dan zijn voorgangers. Er zijn 33 competities in het spel opgenomen met ruim 600 clubs en meer dan 16.000 spelers. Met het oog op het WK voetbal in Brazilië kunnen we met liefst vier Zuid-Amerikaanse competities kennis maken: Brazilië, Argentinië, Chili en Colombia. In topvoetballanden zoals Engeland zijn intussen ook meerdere divisies beschikbaar.

2. Meer stadions

Niet alleen het aantal competities is uitgebreid, er zijn ook meer stadions beschikbaar. Er zijn meer dan 60 arena’s, waaronder 32 levensechte stadions.. De tijd dat het scorebord een deel van het decor was, is eveneens afgelopen. Wie bij een doeltrap even rondkijkt, ziet een tussenstand én een klok die up-to-date is.

3. Betere besturing, slimmere teamgenoten

Je mag dan nog een tactisch genie zijn, je acties zullen enkel lukken wanneer je medespelers doen wat je vraagt. Tegenwoordig zijn ze een stuk slimmer geworden en wat doet het deugd als een collega op het juiste ogenblik de ruimte induikt. Ook verdedigers staan beter gepositioneerd om een snelle tegenaanval op te vangen. In vergelijking met pakweg vijf jaar geleden heeft de FIFA-reeks op het vlak van besturing enorme sprongen gemaakt.

4. Ultimate team

FIFA 14 heeft geen enkele moeite om het tijdperk van de sociale media te betreden. Dagelijks worden online miljoenen wedstrijden gespeeld. Op die manier gaat het nooit echt vervelen en vind je voortdurend nieuwe uitdagingen. Ultimate team was een groot succes en in deze editie heeft EA de mogelijkheden enorm uitgebreid.

Waarom zou je niet voor FIFA 14 stemmen?

Het vallen van de bladeren is al lang geen nieuws meer en ook een nieuwe FIFA veroorzaakt niet veel opschudding meer in de gamewereld. Iedereen heeft hem wel gezien en sommige gamers gaan hem op automatische piloot kopen. FIFA 14 verschilt te weinig van zijn voorganger om hem baanbrekend te noemen. Een sterke en knappe game, dat wel, maar is dat genoeg om game van het jaar te worden? Zeker in een uitzonderlijk gamejaar als 2013…

Gesponsorde artikelen