4 theorieën die doen vermoeden dat Luke Skywalker wel in de nieuwe Star Wars meedoet

4 theorieën die doen vermoeden dat Luke Skywalker wel in de nieuwe Star Wars meedoet

Over de hele wereld tellen Star Wars fans de dagen af om op 16 december te kunnen aanschouwen hoe regisseur J.J. Abrams hun Galaxy far far away terug leven inroept. In de trailers die de afgelopen maanden vrijgegeven zijn, hebben we al veel informatie gekregen over de nieuwe en oude hoofdrolspelers in dit nieuwe hoofdstuk van de saga. Maar van één personage hebben we nog geen glimp opgevangen.  De vraag die iedereen zich stelt is dan ook: “Wat is er van Luke Skywalker geworden?”

De afwezigheid van Luke Skywalker in de trailers is een goede voedingsbodem voor fantheorieën. Een veelgehoorde theorie is dat Luke Skywalker en Kylo Ren één en dezelfde persoon is. De volgende vier feiten onderbouwen deze theorie:

  • Kylo Ren heeft de helm van Darth Vader.

In één van de trailers zien we duidelijk dat Kylo Ren de helm van Darth Vader in zijn bezit heeft. En wie kan die helm beter bezitten dan diegene die hem voor het laatst gezien heeft, namelijk Luke die hem verbrand heeft op Endor.

  • Zowel Kylo Ren als Luke Skywalker hebben een robotarm.

In een tweede trailer zien we een figuur met een zwarte mantel die R2-D2 aanraakt met een robotarm, een figuur waarvan we mogen uitgaan dat het Luke is. Hij heeft een robotarm na zijn gevecht met Vader en herinnert zich vast R2-D2 nog. Maar wie duikt er in een andere trailer op met een zwarte mantel en een robotarm: Kylo Ren.

  • Kylo Ren heeft een zelfgemaakte lightsaber.

Er is al veel gezegd en geschreven over de zwaardvormige lightsaber waarmee Kylo Ren op de proppen komt, maar één ding waar iedereen het over eens is, is dat het ding door of voor Kylo Ren gemaakt moet zijn. En wie is de enige Jedi die we ooit een lightsaber hebben zien maken? Luke Skywalker. En het is veel aannemelijker dat Luke de lightsaber voor zichzelf gemaakt heeft, dan dat hij een Sith wapen voor Kylo Ren gemaakt heeft

  • Luke Skywalker staat niet op de officiële filmaffiche, of toch wel?

Iedereen die enige rol van betekenis speelt in The Force Awakens, staat afgebeeld op de poster : Rey, Finn, Han Solo, Prinses Leia, Kylo Ren, maar geen Luke, terwijl het een zekerheid is dat hij in de film voorkomt, Mark Hamill’s naam staat immers wel op de poster. Is het een vergetelheid van Disney om één van de iconen van de hele saga niet op de poster te zetten of staat Luke Skywalker er wel op, zonder dat iemand het beseft?

Regisseur J.J. Abrams speelt handig op deze theorie in door in een interview met USA Today te vermelden dat “it’s no accident” dat Luke in geen enkele trailer te zien is.

Maar natuurlijk kan bovenstaande theorie door andere, even valabele theorieën volledig onderuit gehaald worden, zodat er niks anders op zit dan verder te blijven aftellen tot we in een donkere cinemazaal het lot van Luke Skywalker zelf kunnen gaan ontdekken.

Gesponsorde artikelen