5 dingen die je wil weten voor je naar The Voice kijkt vanavond

5 dingen die je wil weten voor je naar The Voice kijkt vanavond

Fans van The Voice mogen al aan hun vreugdedansje beginnen, want vanavond start op VTM het derde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Aangezien het een en ander is veranderd en we niemand naar ‘de Spelen’ laten vertrekken zonder een degelijke voorbereiding, geven we alvast een overzicht van wat je zeker moet weten voor je voor de buis kruipt vanavond.

1. Nieuw in #TVVV: de Blind Blind Auditions

Naast de Blind Auditions verwelkomt The Voice van Vlaanderen voor het eerst de Blind Blind Auditions (nvdr.: dit is geen tikfout). Tijdens deze nieuwe audities zitten de kandidaten verstopt achter een rood gordijn, waardoor ook wij niet weten hoe de persoon achter de stem eruitziet.

“Op die manier ervaart de kijker thuis ook eens hoe het voelt om een coach te zijn en alleen te moeten vertrouwen op het gehoor.” 

Volgens presentatrice An Lemmens is toch niemand gek genoeg om thuis met zijn rug naar de televisie gekeerd te zitten, maar daar zijn wij precies nog niet zo zeker van…

2. Koen doet het met Regi, Axelle én Bent

Wie nu al zit te popelen om mopjes te maken over de opvallende kapsels van Natalia blijft teleurgesteld achter, want de Kempense diva heeft de jury van The Voice verlaten, net zoals Alex Callier en Jasper Steverlinck.

Enkel Koen Wauters blijft trouw aan zijn rode draaistoel. Hij wordt in het derde seizoen vergezeld door Regi, Axelle Red en Bent Van Looy en daar is de 46-jarige Clouseau-frontman bijzonder tevreden mee:

“Vorig jaar wist ik al op voorhand welke coach wanneer zou afdrukken. Het werd voorspelbaar. Nu wordt het ook voor de kijkers thuis opnieuw een raadsel.”

No worries over die kapselmopjes btw, want Regi en Bent nemen de rol van Natalia vol overtuiging op zich. 

3. De Thuiscoach app

Naast de Blind Blind Auditions is er voor de kijkers thuis nog een tweede manier om zelf voor coach te spelen, en dat via de Thuiscoach app die is opgenomen in de VTM app.

Via de app kan je zowel voor als tijdens de Blind Auditions voorspellen welke talenten zullen doorgaan naar de Battles en welke niet. Zo krijg je elke week voor de uitzending al een aantal korte fragmenten te horen van de deelnemers.

Na het beluisteren van elk fragment moet je beslissen of je de ‘I WANT YOU’ knop indrukt of niet. Tijdens de uitzendingen van de Blind Auditions kan je dan weer live raden in welk team het talent zal terechtkomen. 

Ook bij de Battles en de Liveshows kan er voor en tijdens de uitzending meegespeeld worden.

4. Warning voor gevoelige kijkers: Regi zal het geregeld over ‘zijn machien’ hebben. 

Ontdek vooral zelf wat hij hier precies mee bedoelt.

Vlaanderens meest geliefde producer is er trouwens rotsvast van overtuigd dat zijn kandidaat met de hoofdprijs naar huis zal gaan: “Ik wil gewoon winnen. Punt. Ik ga geen zes maanden mijn tijd verdoen. Ik wil winnen en met mijn kandidaat een plaat opnemen en de wereld veroveren en heel de nest. Simpel.”

5. Ook Sean blijft

Fans van Sean Dhondt hebben niets te vrezen, want de 29-jarige presentator zal An Lemmens opnieuw vergezellen tijdens de liveshows.

Ook dit seizoen zal hij de deelnemers opvangen na hun optreden en de kijkers op de hoogte houden van alles wat er circuleert op de sociale media over The Voice.

Let The Voice van Vlaanderen begin!

Gesponsorde artikelen