5 Manieren om op kerstcadeaus te besparen

Geschreven met branded content van Coolgift.com

Het leven wordt alsmaar duurder, we betalen steeds meer in de supermarkt voor onze boodschappen en ook de benzine prijzen rijzen de pan uit. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen en dan komt ook nog de duurste maand van het jaar eraan, namelijk de maand december. Deze maand staat helemaal in het teken van lekker eten, het kopen van kerstdecoraties en natuurlijk het geven van leuke cadeautjes, echter hangt hier wel een prijskaartje aan. Hieronder hebben we een aantal tips verzameld die je kunnen helpen te besparen op je kerstcadeaus. 

Koop het hele jaar door cadeaus

Wacht niet op het allerlaatste moment om kerstcadeaus in te slaan, in plaats daarvan kun je het beste het hele jaar door cadeaus kopen. Hou het hele jaar je ogen goed open en zie je iets geschikts, koop het alvast! Verzamel alle cadeautjes in een grote opbergbox en tijdens de feestdagen heb je genoeg cadeautjes om onder de boom te leggen. Door het hele jaar kerstcadeautjes te kopen kun je de kosten spreiden en heb je niet alle kosten in één keer in de maand december. 

Breng een bezoek aan een kringloop

Wist je dat je vaak in kringloopwinkels ontzettend veel leuke spullen kunt kopen voor weinig geld? Veel mensen associeren de kringloop wellicht met oud en muffig maar ook hier kun je echte pareltjes vinden. Bezoek daarom regelmatig de kringloop en wellicht loop je tegen iets heel leuks aan wat geschikt is om te geven tijdens de feestdagen. Bij de kringloop vind je vaak hele unieke spulletjes en het is ook nog eens duurzaam. 

Maak een boekje met tegoedbonnen

Heb je weinig geld te besteden maar wil je toch graag een kerstcadeau geven, maak een boekje met daarin verschillende tegoedbonnen. Een kerstcadeau voor een vrouw kan zijn tegoedbonnen voor een ontspannende massage, een gezellige picknick of een zelfgemaakt diner. Geef je een boekje met tegoedbonnen aan een vriend, biedt dan bijvoorbeeld aan om een keertje te helpen met klussen, om te komen oppassen of een lekkere borrelavond thuis. 

Hou aanbiedingen in de gaten

Ook kan je veel geld besparen wanneer je gebruik maakt van aanbiedingen. Het hele jaar door heb je momenten dat bepaalde producten in de aanbieding zijn. In de maanden januari en juli kun je de meeste producten met korting kopen. Dat zijn dus dé momenten om alvast te gaan kijken naar kerstcadeaus. 

Maak zelf leuke kerstcadeaus

Ben je creatief dan is een zelfgemaakt cadeau geven ook ontzettend leuk én origineel. Bak bijvoorbeeld lekkere koekjes en doe ze in een koektrommel. Maak zelf een fotolijstje en doe er een leuke foto in, bijvoorbeeld van jullie samen. Zelf cadeautjes maken is niet alleen leuk, het is ook nog eens een heel persoonlijk cadeau wat erg gewaardeerd wordt. 

Door het hele jaar alvast cadeautjes te verzamelen, aanbiedingen in de gaten te houden en creatief te zijn kun je erg voordelig kerstcadeaus kopen en bespaar je uiteindelijk veel geld. 

Meer
Lees meer...