5 must do food markets deze zomer

5 must do food markets deze zomer

Of je nu op citytrip bent met je lief, een goede vriend of een hele bende. Een plek kiezen om uit eten te gaan is altijd lastig. De ene eet graag sushi, de andere Italiaans en dan zwijgen we nog over die ene vriend die tegelijk vegetariër, veganist, gluten en lactose intolerant is. Wat als je al die keuzes nu eens op een plek zou hebben … ? In een food market, dus! Deze food markets moet je volgens ons deze zomer zeker eens uittesten. Smakelijk!

1. Time Out Market – Lissabon

In deze food market die in 2014 zijn deuren geopend heeft, vind je een hele uitgebreide keuze aan minikeukentjes die zowat alles aanbieden. Van de klassieke streetfoods zoals burgers en wok tot meer verfijnde gerechten. In de markthal vlakbij het metrostation ‘Cais do sodrè’ vindt iedereen dus wel iets naar z’n zin. Er heerst een gezellige drukte en toch vind je bijna altijd een plekje aan een van de vele tafels in het midden van de hal. Eén tip: vermijd de Time Out Market op vrijdagavond. Het barst er dan van Lissabonners die er met vrienden, familie of collega’s het weekend komen inzetten. Een beetje té druk dus.

2. Holy Food Market – Gent

Hier kom je niet alleen voor het lekkere eten, maar ook voor de toplocatie. Of wanneer heb jij nog al eens in een kapel gegeten? De 16de eeuwse Baudelokapel werd de afgelopen jaren helemaal verbouwd tot de food market die in februari dit jaar opende. Met 17 verschillende ‘Food Entrepeneurs’ -zoals ze het zelf noemen- is er zeker keuze genoeg. Je kan je zetten aan een van de tafeltjes of gewoon meteen aan de toog in het midden van de hal.

3. Markthal – Rotterdam

Nog zo’n mooi staaltje architectuur. Al is is het deze keer geen oude kapel, maar een ultra modern gebouw. Langs de buitenkant ziet de Markthal eruit als een groot hoefijzer dat toegemaakt is met gigantische ramen. Langs de binnenkant is de binnengevel bekleed met een kunstwerk -van twee voetbalvelden groot!- van Arno Coenen en Iris Roskam: ‘Hoorn des Overvloeds’. Best wel indrukwekkend dus. In de markthal zelf vind je zowel kraampjes met verse producten en standjes die de meest uitgebreide gerechten serveren. Langs de buitenkant van de markthal zijn er ook enkele restaurant. Je vindt er onder andere een Italiaans restaurant van de bekende Britse kok Jamie Oliver; Jamie’s Italian.

4. Mercado – Antwerpen

Het begint erop te lijken dat food markets vragen naar speciale locaties. Mercado -trouwens de allereerste food market van België- vind je op de Groenplaats in Antwerpen in het oude postkantoor. Het leuke aan de Mercado – naast het lekkere eten natuurlijk – is dat er ook bijna iedere avond een live dj plaatjes draait of een band komt spelen. Ideaal om in partystemming te komen dus!

5. Markthalle Neun – Berlijn

De Markthalle Neun is eigenlijk een klassieke markthal. Er zijn iedere dag marktjes waar je gezellig je inkopen kan komen doen. Maar iedere donderdagavond is de Markthalle Neun the place-to-be voor echte foodies, want dan kan je er naar de ‘Street Food Thursday’. Dan worden de klassieke standjes met verse producten vervangen door allerlei eetstandjes. Je kan het je zo gek niet bedenken of je vindt het in de Markthalle Neun, om nog maar te zwijgen over de ultragezellige sfeer. Niet te missen tijdens een uitstap naar Berlijn!

Gesponsorde artikelen