5 redenen waarom de persoon die de exittunes van de Homo Univeralis kiest een standbeeld verdient

5 redenen waarom de persoon die de exittunes van de Homo Univeralis kiest een standbeeld verdient

Al 75 afleveringen strijden 100 onbekende Vlamingen voor de titel van Homo Univeralis, oftewel de man of vrouw die alles kan. Maar naast de geniale opdrachten zit er nog een ander wederkerend element in deze strijd waarvoor je om 20u03 op het puntje van je stoel moet zitten. Op dat moment loop het programma af en krijgt de verliezer de boodschap ‘tot nooit meer’. De muziek waarop hij of zij dan wegwandelt die is … geniaal. Hieronder 5 redenen waarom de persoon die de afscheidstunes selecteert een standbeeld verdient. 

1. Aflevering 4 – Blind naar de uitgang

In de 4de opdracht moeten 97 deelnemers geblinddoekt de uitgang van de hal vinden waar het spel zich afspeelt. Johan blijft echter alleen achter in de zaal en moet het spel verlaten op de tonen van I’ll C U when you get there van Coolio

2. Aflevering 11 – Dweilen met de kraan open

Met een dweil water van een emmer naar een fles overbrengen. Opnieuw een eenvoudig spel dat hilarische beelden oplevert, iemand gaat onderuit, er wordt vol gesupporterd en de laatsten zijn buiten adem wanneer het eindsignaal klinkt. Rik zijn fles is nog niet vol en verlaat het spel, over een volledig natte vloer op de tonen van Milk Inc. – Walk on Water

3. Ongeveer alle klassiekers rond afscheid zitten in de selectie

*NSYNC (Bye Bye Bye), Jacques Brel (Ne me quitte pas), Beck (Loser), Clouseau (Daar gaat ze), Roy Orbison (Walk on) maar evengoed recente nummers zoals Baby I lost my way van Nathaniel Rateliff and the night sweats haalden de selectie. Die laatste trouwens op het moment toen Didier zijn weg niet op tijd uit het doolhof vond (herbekijk de aflevering hier). Ondek ze allemaal in deze spotify playlist.

4. Het afscheidsnummer past perfect bij de afvaller

Wanneer Karoline het racen zonder benzine verliest en wegwandelt klinkt door de boxen “Oh my sweet Carolina” van Ryan Adams. Maar ook Leonard Cohen bezingt met zijn “So long, Marianne” het afscheid van Marianne die geen stapel dozen kon bouwen.

5. Er ontstaan wedstrijden om te gokken wat de volgende exittune zal zijn

De deelnemers gaan op zoek naar wat de volgende afscheidstune wordt. De volgers van de #homoUniversalis tag op twitter of Instagram merken dat de dag zelf al enkele tips opduiken naar de volgende opdracht. Vandaag iets met een koe en een lasso, wat al enkele gokjes opleverde:

De strijd om de titel van Homo Universalis gaat ondertussen gewoon nog elke dag verder. Nog 25 deelnemers strijden om de titel, elke werkdag, in de laatste rubriek van Iedereen Beroemd om 19u40. Maar ik zit alvast iets na 20u op het puntje van mijn stoel om de volgende exit tune te beluisteren.

Gesponsorde artikelen