5 redenen waarom Korn een geweldige headliner is voor Alcatraz

5 redenen waarom Korn een geweldige headliner is voor Alcatraz

Niemand minder dan Korn bestijgt straks het hoofdpodium van Alcatraz. De band heeft al bijna 40 miljoen platen verkocht. Tot hun grootste hits behoren ‘Freak On a Leash’, ‘Blind’ en ‘Got the Life’. De band heeft even een donkere periode gehad, maar sinds 2013 zijn ze weer helemaal terug. Zoals Fred Durst het zou zeggen: ‘Puttin’ bounce in the mosh pit.’

1. Ze hebben een hele generatie muzikanten beïnvloed én hebben een nieuw metalgenre uitgevonden.

Toen de groep in 1994 hun debuutplaat uitbracht, werd een nieuw genre geboren: nu metal. Dat was toen een muzikale revolutie met als hoofingrediënten rappartijen in plaats van zang, funky grooves en loodzware, laaggestemde gitaren. En dat in een tijd, waarin rockfans enkel Nirvana en Pantera op hun bord kregen.

2. Ze zijn niet vies van experimenteren.

Bij hun tiende plaat ‘The Path To Totality’ hebben de mannen van Korn synthesizer- en dubstepelementen in hun muziek verwerkt. Ze hebben zelfs samengewerkt met Skrillex, Noisia en Excision voor de productie van die plaat.

3. Ze durven hun emoties te tonen.

Zanger Jonathan Davis schreef het lied Daddy van hun debuut over hoe hij als kind door zijn vader misbruikt werd. De track barst van de emoties. Respect!

4. Ze geven niet op.

De bandleden hebben een duistere periode gekend met drugsproblemen, alcoholisme en een geloofscrisis. Maar sinds 2013 is Korn weer helemaal terug. Toen verpletterden ze de hele metalscene met hun album The Paradigm Shift.

5. Ze geven de jeugd een kans.

Omdat bassist Reginald ‘Fieldy’ Arvizu wegens “onvoorziene omstandigheden” niet mee op toer kon, heeft Korn het 12-jarig zoontje van Metallica-bassist Robert Trujillo ingehuurd. Er lopen waarschijnlijk hele legers doorwinterde bassisten rond die een nier zouden afstaan voor een plekje op die toer. Maar Trujillo got the job.

Gesponsorde artikelen