5 redenen waarom Spamalot de moeite waard is om te gaan kijken

5 redenen waarom Spamalot de moeite waard is om te gaan kijken

Monty Python and the Holy Grail klinkt je vast wel bekend in de oren. Dat is dan ook niet meer dan normaal! Deze gekende film van in de jaren ’70 is namelijk hilarisch. En het wordt zelfs nog beter dan ooit. Vanaf maart 2019 is de gloednieuwe musical Monty Python’s Spamalot in de Antwerpse Stadsschouwburg te bewonderen. Het is dé musical die je moet gezien hebben en deze redenen maken duidelijk waarom:

1. Een spectaculaire hoofdcast onder leiding van Stany Crets

De musical Monty Python’s Spamalot belooft een écht spektakel te zijn waarin de Vlaamse cast de sterren van de hemel zingt. Niemand minder dan Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Jan Van Looveren, Ann Van Den Broeck, Dieter Verhaegen, Kobe Van Herwegen en Nordin De Moor staan sinds 16 maart 2019 op het podium van het Gentse Capitole en de Stadsschouwburg in Antwerpen. Het is hetzelfde team als tijdens de opvoering in 2011, want zoals Stany Crets het zelf verwoordt: “Never change a winning team.” Naast Stany Crets hebben nog 2 muzikale kanjers meegewerkt aan het spektakel Spamalot: Eric Idle en John Du Prez. Zij hebben samen de oorspronkelijke musical ontwikkeld en staan dus in voor de geweldige tekst en muziek.

2. Vlaamse topmusical met een hoek af

De musical Spamalot vormt een echt stukje spektakelmusical. Niet alleen zijn de songs fantastisch, ook de typische Monty Python-moppen hebben een flink Vlaams sausje gekregen. In Spamalot wordt Engelse humor omgetoverd tot een typisch Vlaams geheel, wat de inhoud nog een tikkeltje humoristischer maakt. Het verhaal vormt een frisse, nieuwe en hedendaagse bewerking van de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Bovendien maken de van de pot gerukte typerende Broadway-parodieën deze musical een topervaring die je niet snel zal vergeten.

3. Je ziet scènes die je nog nooit eerder op een podium zag

Schrik niet wanneer je een koe de lucht in ziet gaan of een levend lijk hoort schreeuwen dat het obviously nog leeft. Wat onwerkelijk lijkt, wordt in deze musical allemaal realiteit en jij kan dat met eigen ogen waarnemen. De nieuwe musical vormt dus eigenlijk een nog betere versie dan die van in 2011. Net zoals bij wijn zorgt ook hier een rijpingsproces van zeven jaar voor een nog betere prestatie die zonder twijfel in de smaak valt.

4. Ga de enige vrouw in de hoofdcast een hart onder de riem steken

De Vlaamse hoofdcast bestaat enkel uit mannen met uitzondering van één vrouw. Ann Van Den Broeck, een Vlaamse actrice met een stem als een klok en een uitstraling om U tegen te zeggen. Zonder twijfelen staat zij haar mannetje in het gezelschap en blinkt ze uit als Lady of the Lake.

5. Pure nostalgie met een kleine touch up

Uiteraard bleef de ruggengraat van het verhaal behouden, maar enkele vernieuwingen zijn nooit verkeerd. Nieuwe decors en kostuums doen de acteurs nog meer stralen, wat het verhaal alleen maar ten goede komt. Op die manier staan de befaamde personages zoals de Zwarte Ridder, Ridders van Ni en de Franse garde nog beter in de schijnwerper. Ze stelen de show meer dan ooit!

Ondertussen volledig warm gemaakt om je aan dit prachtstuk te wagen? Check dan zeker de website van Deep Bridge. Wacht niet langer en bestel nu je tickets!

Gesponsorde artikelen