Left Right
scrollTop top

5 tips om deze zomer goedkoop op vakantie te gaan


5 tips om deze zomer goedkoop op vakantie te gaan

’t Is weer bijna zover. Bijna zomer, bijna tijd om op reis te gaan. Maar heb je daar wel genoeg geld voor? Of wil je gewoon niet veel uitgeven? Dan komen deze vijf tips zeker van pas. Ontdek hier hoe je deze zomer goedkoop op vakantie kunt:

1. Start bij het begin

giphy.com

Als je een vakantie on a budget wil, is het niet logisch om eerst een paar honderd euro uit te geven om op je bestemming te geraken. Zet IJsland op je bucketlist voor wanneer je wat meer geld gespaard hebt en bekijk eerst je andere opties.

2. Het openbaar vervoer is je beste vriend

giphy.com

Je kunt de bus natuurlijk gebruiken om naar je bestemming te reizen, maar ook ter plaatse zelf kan het openbaar vervoer een godsgeschenk zijn. Vergeet de taxi, die is veel te duur. Het duurt uiteraard soms wat langer om met de bus of metro van punt A naar punt B te reizen. Maar het geld dat je ermee uitspaart maakt het meer dan waard. Voor ritten die niet mogelijk zijn met het openbaar vervoer, kun je altijd proberen om op sites zoals BlaBlaCar een goedkope rit te scoren.

3. Go your own way

giphy.com

Op toeristische plaatsen is alles duurder. Heb je geen zin om je volledige budget in één dag op te doen? Ga dan je eigen weg. Zoek een restaurantje in een buitenwijk of kijk waar de locals eten. Vermijd dure toeristische attracties en zoek via het internet wat meer verborgen plaatsen. Want minder toeristen = minder duur.

4. Zelf koken is goedkoper

giphy.com

Ga je voor een langere periode op reis? Dan is een kamer met een keukentje zeker aan te raden. Zo’n kamer mag dan wel duurder zijn dan een gewone kamer, maar dat geld win je zeker terug. Op die manier kun je voor jezelf koken en hoef je niet elke dag uit eten te gaan. In een hostel is er trouwens meestal een gezamenlijke keuken, dus daar kun je ook van profiteren.

5. Haal geld af bij een bankautomaat

giphy.com

Ga geen geld halen bij een wisselkantoor. De wisselkoers in zo’n kantoor is altijd anders waardoor je minder geld krijgt dan zou moeten. Velen vertrouwen bankautomaten in vreemde landen niet, maar toch zijn ze beter voor je portemonnee. Wanneer je geld afhaalt in een bankautomaat, gaan er ook transactiekosten van je rekening. Die kleine bedragen wegen echter niet op tegen de conversiekoers in wisselkantoren.

Nu ben je helemaal klaar om op reis te gaan. En dat zonder je rekening volledig te moeten plunderen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658