5x waarom de herfst het gezelligste seizoen is

Geschreven met branded content van Debijenkorf.be.

Joepie, de herfst staat weer voor de deur! Het seizoen waarin de bladeren verkleuren, de lucht frisser wordt en de geur van versgebakken appeltaart in de lucht hangt. Voor velen van ons is de herfst het gezelligste seizoen van het jaar, en dat is niet zonder reden. Hier zijn vijf redenen waarom de herfst ons hart steelt!

Knusse avonden bij de open haard 

Is er iets gezelliger dan jezelf nestelen op de zetel met een warm dekentje, een kop dampende thee en het knapperende geluid van houtblokken in de open haard? In de herfst komen deze knusse avonden echt tot leven. Het is dé perfecte setting om er een goed boek bij te nemen, je favoriete film of serie op te zetten of om lekker bij te kletsen met vrienden. 

Uitkijken naar de feestdagen 

Wanneer het einde van het jaar weer nadert, staan er bij velen een heleboel leuke feestjes op de agenda. Samenkomen met familie voor kerst, een goed feestje met oudjaar, een pakjes festijn met Sinterklaas,… Het kan niet op! En zeg nu zelf, uitkijken naar leuke feestjes is bijna nét zo leuk als die feestjes zelf. Een tip? Met een adventskalender beleef je al weken voor kerst elke dag een beetje voorpret!

Gezellige herfst mode 

Na maanden lang jurkjes, rokjes en teenslippers gedragen te hebben, is er niets leuker dan je kleerkast klaar te stomen voor de koudere maanden. Haal die sjaals, mutsen en gezellige truien al maar boven. Pas dan gaat de herfst écht van start! In het tussenseizoen is het fijn om originele combinaties te maken met verschillende laagjes zomer- en herfstkleren.

Prachtige natuurlijke kleuren 

Tijdens de herfst transformeert de natuur in een prachtig kleurenpalet van rood, oranje, geel en bruin. Lange wandelingen in de natuur zijn nu net dat tikkeltje leuker dankzij de knisperende bladeren en die prachtige herfstlandschappen. Bovendien is er niets leuker dan na een lange wandeling in de kou, terug op te warmen met een tas chocomelk of een lekker warm bad. Vergeet natuurlijk ook niet een goede winterjas voor heren of dames te dragen als je naar buiten gaat!

Heerlijk eten en drinken

Pompoensoep, stoofschotels, verse appeltaart, warme chocolademelk en kruidige pumpkin spice lattes… De herfst is hét seizoen van comfort food, waarin veel keukens gevuld worden met zalige geuren en smaken. Want geef nu toe, wat is er fijner dan op een druilerige zondag de keuken in te duiken en lekkers te bakken voor de rest van je gezin? Juist ja, dat is echt herfst!

Meer
Lees meer...