6 films die je niet wil missen in februari

6 films die je niet wil missen in februari

Februari belooft weer een fantastische filmmaand te worden. De redactie van newsmonkey koos 6 pareltjes uit de massa films die deze maand in de bioscoopzalen komen. 

1. Dallas Buyers Club (05/02 – 8/10 op IMDb)

Als Matthew McConaughey het scenario zo goed vindt dat hij bereid is om 21 kilo te verliezen, dan willen wij het eindresultaat zien. Hij speelt de homofobe, drugsverslaafde rodeocowboy Ron Woodroof. De film is genomineerd voor zes oscars, waarvan die voor beste mannelijke hoofdrol (McConaughey) en beste mannelijke bijrol (Jared Leto, die 14 kilo verloor voor zijn rol).

2. Child’s Pose (05/02 – 7,7/10 op IMDb)

Wanneer de zoon van de 60-jarige Cornelia in een dodelijk auto-ongeval betrokken raakt, schakelt ze haar connecties in om hem uit de gevangenis te houden. Maar de lijn tussen moederliefde en manipulatie is dun. De film won de Gouden Beer voor beste film op het filmfestival van Berlijn.

3. American Hustle (12/02 – 7,7/10 op IMDb)

De film herenigt het dream team uit Silver Linings Playbook: Jennifer Lawrence en Bradley Cooper. Christian Bale speelt Irving Rosenfeld, een briljante oplichter die gedwongen wordt om te werken voor de FBI. De film is genomineerd voor tien oscars en won al drie Golden Globes.

4. Nebraska (19/02 – 8,1/10 op IMDb)

Nebraska vertelt het verhaal van een alcoholverslaafde man die met zijn zoon, van wie hij vervreemd is, naar Montana trekt. Ze willen daar het geld van hun winnend loterijticketje gaan innen. De film heeft zes oscarnominaties op zak.

5. Pompeii (19/02)

Omdat wij de Vesuvius altijd al eens in 3D hebben willen zien uitbarsten, gaan wij zeker naar Pompeii kijken. De film vertelt het verhaal van de slaaf Milo die er alles aan doet om zijn meisje, de dochter van zijn baas, te redden wanneer de vulkaan dreigt uit te barsten.

6. The Lego Movie (26/02)

Een film met een enorm beroemde stemmencast: Morgan Freeman, Liam Neeson, Chris Pratt, Channing Tatum, Elizabeth Banks, Will Ferrell, Jonah Hill, Cobie Smulders, Alison Brie en Nick Offerman. De film volgt het verhaal van Emmet, een doodgewoon Lego-figuurtje dat plots de sleutel tot het redden van de wereld in handen krijgt.

Gesponsorde artikelen