6 legendarische momenten van Bart Wellens

De sportieve prestaties van tweevoudig wereldkampioen Bart Wellens waren al een tijdje ondermaats. Omwille van aanhoudende rugpijn en mindere resultaten hangt Wellens zijn fiets nu aan de haak. Dat Wellens gemist zal worden in crossland is vanzelfsprekend. Deze topmomenten illustreren dat.

1. Al op jonge leeftijd was duidelijk dat Wellens niet op zijn mondje is gevallen. Als aanstormend talent heeft hij een duidelijke droom: Zo goed worden als Roland Liboton.

2. In zijn tweede profjaar wordt Wellens na een onemanshow meteen wereldkampioen in het Italiaanse Monopoli.

3. In het seizoen 2003-2004 viert Wellens zijn tweede opeenvolgende wereldtitel. Na een thriller klopt hij Mario De Clercq in een millimetersprint. Eenvoudig was het niet, ‘want hij schoot zelfs nog uit zenne pedal’.

4. In december 2005 pakt Wellens in Overijse uit met een karatetrap richting een supporter die hem al de hele wedstrijd uitschold. Wellens reed de wedstrijd uit en won die ook, maar werd achteraf toch gediskwalificeerd.

5. Een derde wereldtitel is er nooit gekomen voor Wellens. In het seizoen 2006-2007 was hij er dicht bij. Na een ophefmakende val in de tweede ronde, wordt Wellens na een knappe inhaalrace nog vierde. De tweevoudig wereldkampioen reed de wedstrijd uit met een gebroken pols.

6. In tegenstelling tot zijn eeuwige concurrent Sven Nys, sprong Wellens niet over de balkjes. Als goede loper verloor hij er wel nauwelijks terrein. Geniet nogmaals mee van zijn indrukwekkende techniek.

Meer
Lees meer...