Left Right
scrollTop top

6 redenen om dit jaar naar Groezrock te gaan


6 redenen om dit jaar naar Groezrock te gaan

Groezrock 2019 gaat door van vrijdag 26 tot zaterdag 27 april en opent daarmee in stijl het festivalseizoen in ons land. En dat het dit jaar weer de moeite zal zijn, staat in de sterren geschreven. Hier zijn 6 redenen om naar het plezantste hardcore- en punkfestival van het land te gaan.

1. De line-up

Niemand minder dan Jawbreaker, Dropkick Murphys, Coheed and Cambria, Emmure, Millencolin, Neck Deep en Stick To Your Guns komen naar de Meerhoutse weide, naast nog een heleboel hardcore- en punkkleppers.

(Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.)

Zo ziet de timetable eruit:

2. De surprise acts

Nu Doll Skin en Marky Ramone afgezegd hebben voor Groezrock, heeft het festival ter compensatie The Bronx geboekt. Om het feest helemaal de pan uit te doen swingen komen Fleddy Melculy en Goe Vur In Den Otto donderdagavond de camping op stelten zetten met een dj-set.

(Dit waren de 20 beste concerten op Alcatraz 2018.)

3. De prijs

Een combiticket kost je rond de 100 euro. Voor een vrijdagticket hoest je zo’n 70 euro op en voor een zaterdagticket zo’n 80 euro. Not bad, hè?

4. Groezrock geeft nieuwe bands een kans

Groezrock zet dit jaar in op nieuw, veelbelovend talent. De organisatoren zijn van mening dat die talrijke, beginnende bands een podium verdienen en de kans moeten hebben om op een groter festival te staan zoals Groezrock. Ze willen ons uitnodigen om, naast gevestigde bands, fris talent dat we misschien nog niet kennen een kans te geven. Misschien leer je je nieuwe, favoriete band wel kennen door het Meerhoutse festival.

(Belgische) groepen die je zeker eens moet beluisteren voor je naar Groezrock trekt: Hæster, Raw Peace, For I Am, Horror My Friend, Slow Crush, Tusky, Coarse, Jesus Piece en King Nine. Van een hele waslijst gesproken!

5. Lockers

Je kan hier tot 7 dagen voor de start van het festival lockers reserveren. Die kosten je 15 tot 18 euro. Alle vrijheid dus om naar hartenlust te moshen.

6. Goedkope pinten op de camping

Je kan hier gekoelde biertjes reserveren voor op de camping van Groezrock. Je betaalt amper 25 euro voor 24 blikjes en dat doet geen enkel Belgisch festival hen na.

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737