7 dingen die je pas beseft als je alleen gaat wonen

Shutterstock

De deur is dicht, je ouders zijn buiten en voila, daar sta je dan alleen in je eerste eigen appartement. Je hebt er eindeloos naar uitgekeken en hoewel je denkt dat je klaar bent voor het grote avontuur, begin je langzaamaan te beseffen dat alleen wonen meer inhoudt dan ongestoord in de zetel liggen. Dankzij het Ethias Starter Pack voor jongeren kom je alvast niet voor verrassingen te staan!

1. De koelkast vult zichzelf niet automatisch aan

Tumblr
Herinner je je hoe je vroeger de koelkast opentrok en er altijd wel iets te rapen viel, al was het maar de low-fat yoghurt van je moeder? Dat is nu voltooid verleden tijd. Als je er zelf niet voor zorgt dat er boodschappen gedaan worden en in de koelkast terecht komen, zul je vaak naar een beschimmelde banaan en pak batterijen staren. En probeer daar maar eens een evenwichtige maaltijd van te maken.

2. Jouw naam staat op alle rekeningen

Tumblr
Rekening, rekening, catalogus, rekening, ansichtkaart van je tante, rekening, herinnering voor een niet-betaalde rekening,… Vanaf nu staat op alles die in de brievenbus belandt jouw naam en ben jij verantwoordelijk wat er mee gebeurt. Die bruine enveloppen negeren door ze in het vriesvak te steken zal weinig uithalen, maar langs de andere kant zit er dan toch al iets in je koelkast, niet?

3. “Komen eten!” hoor je enkel nog op tv

Het Vier-programma is dan wel hoogstaande culturele kost, je maag zul je er niet gauw mee vullen. Aanschuiven aan tafel en een warm bord krijgen behoort tot het verleden. De ene kookt wat avontuurlijker dan de andere, maar of het nu een kant en klare maaltijd of een zelfgemaakte lasagne is, je zult er zelf de handen uit de mouwen moeten voor steken. Of toch tenminste de microgolfoven instellen.

4. Het etiket op je kledij is in hiërogliefen geschreven

Tumblr
Wolwas? Gekleurde was? Niet strijken? Nadat je je moeder hebt gebeld om te vragen wat al die vreemde afbeeldingen op je T-shirtlabel betekenen, sta je nog steeds nergens. Mag de wolwas dan in de wasmachine? En hoe bedien je die wasmachine? Heb je in godsnaam wel een wasmachine? Of verdien je genoeg om telkens nieuwe kleren te kopen? Een snelcursus wasetiquette thuis volgen kan wonderen doen. En de was!

5. Zelfstandig wakker worden is onmogelijk

Tumblr
Het is makkelijk om je wekker af te duwen als je weet dat er iemand binnen enkele minuten toch je kamer komt binnen gestormd. Die luxe kun je je echter niet meer permitteren. Een alleen wonende, succesvolle volwassene verplicht zichzelf om op te staan. Zet desnoods 19 verschillende wekkers rondom je bed, want je moeder zal niet aan de deurbel hangen om je wakker te maken. Of toch de meeste niet.

6. Huisdieren rekenen op jou

Imgur
Die goudvis die je voor je plechtige communie kreeg heeft het dan wel zes jaar volgehouden, maar dat zal niet echt aan jou gelegen hebben. Als je alleen woont, kan een huisdier voor het nodige gezelschap zorgen. Op voorwaarde dat het in leven blijft natuurlijk. Van het gepaste voer tot potentiële afspraken met de dierenarts, jij bent nu het verantwoordelijke baasje. Maar ook hun beste vriend natuurlijk!

7. Iemand moet de afwas doen

hilariousgifs
In tegenstelling tot wat de Disneyfilms ons jaren geleden beloofden, komen noch de kandelaars noch de borstels tot leven ’s nachts. Wie een net huis wil waarin de afwas niet tot aan het plafond gestapeld staat, zal die zelf moeten wegwerken. Zij die uitsluitend op diepvriesmaaltijden leven hebben natuurlijk een voetje voor, maar de berg afval moet evenzeer een keurig plaatsje krijgen. In plaats van je boekenrek verder aan te vullen, bevoorraad je best eerst de bezemkast.

Alleen wonen brengt dus heel wat gevolgen met zich mee, maar dankzij het Ethias Starter Pack lig je straks weer zonder zorgen in je zetel.

Het Ethias Starter Pack bestaat uit 2 verzekeringen, nl. de Familiale en de Huurdersverzekering in een voordelige pakket voor de jongeren die op eigen benen willen staan. Ontdek de lopende promotie op ethias.be/young

Meer
Lees meer...