Left Right
scrollTop top

7 redenen waarom je voor Antwerpen moet stemmen in Mijn Pop-uprestaurant


7 redenen waarom je voor Antwerpen moet stemmen in Mijn Pop-uprestaurant

Wie wint Mijn Pop-uprestaurant? Het zou wel eens Antwerpen kunnen zijn, maar dan hebben ze wel jouw stem nodig. Twijfel je nog voor wie partij te kiezen? Dan zetten wij even op een rijtje waarom Jeremy en Noémie je stem meer dan Brussel zouden verdienen.

1. De beste keuken moet winnen

Draait het in een restaurant in de eerste plaats niet om eten? Dan moet je beslist eens op bezoek gaan bij Jeremy. De chef had al een behoorlijk palmares verzameld tijdens zijn opleiding (bij Wout Bru) en kreeg de voorbije maanden van zowat iedere sterrenchef complimenten. Axel Colonna-Cesari vindt zelfs dat Jeremy nooit meer in een keuken voor een andere kok mag werken. Het is tijd voor zijn eigen zaak en daar kan die 100.000 euro bijzonder goed voor van pas komen.

Zijn menu springt er bovendien ook uit. Hij slaagt er toch maar in om Vlaanderen een niet alledaags gerecht zoals beenmerg te laten eten. En twee van zijn gerechten zijn gepimpt door een topchef: de kruidensalade door Johan Segers en de moulleux door Sofie Dumont.

2. Sergio Herman is fan

Als we één ding uit deze reeks geleerd hebben, dan is het dat een jonge chef toch meer heeft aan het advies van Sergio Herman dan aan dat van Peter Goossens destijds. Jeremy is door de Nederlandse kok meermaals met zijn voeten op de grond gezet. En dat heeft Sergio eigenlijk nergens anders zo nadrukkelijk gedaan. Omdat hij in de kwaliteiten van Jeremy gelooft en hem met dit programma hoopt te lanceren. We hebben een vermoeden dat Sergio ook bij een Antwerpse nederlaag de jonge chef niet zomaar aan zijn lot zal overlaten.

Het Sergio-effect is intussen goed merkbaar: Jeremy haalt culinair het beste in zichzelf naar boven en de ‘Antwerpse arrogantie’ van de eerste weken is verdwenen. Vorige week zei Jeremy in Gent nog dat hij niet kan snappen dat Maël niet naar de jury luistert. Ze had namelijk voor de zoveelste keer slecht geschilde asperges geserveerd. Bij Jeremy zijn de beruchte uitjes wel van de kaart verdwenen. Het was ooit anders geweest.

3. Jeremy kan zelf een sterrenchef worden

Oké, Jaro is een goede kok, maar een Michelinster zien we eerder ooit naar Jeremy gaan. Wanneer jij dan voor 22 stemt, zal je misschien kunnen zeggen dat jij deze chef naar de culinaire sterrenhemel hebt gelanceerd.

4. Antwerpen legde een foutloos traject af

De weg naar de finale was er eentje zonder fouten voor Antwerpen, terwijl de concurrentie uit Brussel iedere keer genomineerd was. Enkel de wildcard wisten Jeremy en Noémie net niet te veroveren, maar dat bleek hoegenaamd niet nodig. Week na week stuurde de jury immers culinaire specialisten naar de kandidaten en die wist Jeremy met zijn kookkunsten telkens te overtuigen.

5. Ze hebben je stem echt nodig

Iedereen weet intussen dat Brussel de grote favoriet is om Mijn Pop-uprestaurant te winnen. Antwerpen kan dus iedere stem gebruiken om voor een verrassing te zorgen. “We gaan het erg moeilijk krijgen als we de finale tegen Brussel moeten spelen”, stelde Noémie vorige week nog vast. Drie nominaties en hun bijhorende campagnes hebben Brussel populairder dan ooit gemaakt. Op Facebook hebben ze nu al ongeveer 55.000 fans, terwijl Antwerpen op 19.000 blijft hangen.

Als je dus nog twijfelt, kies dan voor de underdog. Zo zal de finale misschien toch nog spannend worden.

6. Jeremy en Noémie spelen het eerlijk

Ze hadden het ook anders kunnen spelen. Maël probeerde het programma de hele tijd in het voordeel van Gent te laten verlopen, maar dat keerde zich tegen haar. Jeremy stelde op Culinaria dan weer zonder aarzelen dat Brussel een finaleplaats verdient. Nochtans hadden ze tegen Gent veel meer kans gemaakt om de finale te winnen. Ook eerder in het programma liet hij zijn sympathie voor Jaro wel blijken. Hoezo arrogant?

7. ’t Stad mag niet verliezen van de parking

Komaan Antwerpenaars, wees trots en steun je stad. In het voetbal maken jullie al geen kans meer om een prijs te winnen, maar Mijn Pop-uprestaurant is ook een prestigieuze titel. Bovendien is jullie provincie de titelverdediger, aangezien het vorige seizoen in 2011 door een duo uit Ekeren gewonnen werd. Antwerpen kan ook de eerste provincie met twee zeges op het palmares worden.

VTM

Of overweeg je toch voor Brussel te stemmen? Klik dan zeker even HIER.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452