Left Right
scrollTop top

7 redenen waarom je voor Brussel moet stemmen in Mijn Pop-uprestaurant


7 redenen waarom je voor Brussel moet stemmen in Mijn Pop-uprestaurant

Wie wint Mijn Pop-uprestaurant? Het zou wel eens Brussel kunnen zijn, maar dan hebben ze wel jouw stem nodig. Twijfel je nog voor wie partij te kiezen? Dan zetten wij even op een rijtje waarom Hanne en Jaro je stem meer dan Antwerpen zouden verdienen.

1. Het is een sprookje

Nooit zagen we zo’n eerlijk en mooi koppel als Hanne en Jaro in Mijn Pop-uprestaurant. Zij is de architecte die haar carrière even op pauze zetten om de droom van haar lief te realiseren. Ze zal hem door dik en dun blijven beschermen, wat de jury ook naar zijn hoofd slingert. Hij is de eenvoudige jongen die zonder ervaring of doorgedreven opleiding in het culinaire vak is gerold en maar al te goed beseft dat hij over een fantastische partner beschikt.

Samen hebben ze drie nominaties overleefd en staan ze nu op het punt om 100.000 euro te winnen. En we weten als hardwerkende Vlamingen allemaal dat dit geld voor een jong koppel als Hanne en Jaro cruciaal is om hun droom te realiseren. Vandaar dat we hen allemaal het beste toewensen. Enkel dat huwelijksaanzoek, daar wachten we nog op. Misschien een ideetje voor donderdag tijdens de finale, Jaro?

2. Het enige concept dat er staat

Er is één groot verschil tussen dit programma en de Mijn Restaurant-reeks van enkele jaren geleden: nu draait het om een pop-up en dat betekent dat iedereen een goed concept nodig heeft om klanten te lokken naar het plein waar die pop-up enkele maanden mag staan. Enkel Hanne en Jaro hebben dat echt begrepen, want Sticks & Stones is een bijzonder concept geworden: perfect gebakken vlees op een stokje, goed gegaarde vis op een hete steen en veel oosterse toetsen. Ze serveren iets waarvoor je niet zomaar in een ander restaurant terechtkunt. De boerderij in Antwerpen was soms een even grote beestenboel als de dierentuin naast de deur. Nee, dan houden we toch veel meer van Sticks & Stones?

3. De weg naar de finale was al moeilijk genoeg

En dat verdient een prijs. Hanne en Jaro waren iedere keer genomineerd, ook al ging het vaak om details. Telkens moesten ze vrezen dat het sprookje plots afgelopen kon zijn en daardoor hebben ze al veel energie in hun campagne gestoken. Maar originele ideetjes zoals de Jaro-move zorgden ervoor dat de Brusselse pop-up een hype werd op de sociale media. Hanne werd vorige week plots geveld door een maagontsteking, het leven van een deelnemer aan dit programma is loodzwaar. Dus laten we hen de ontgoocheling na al die stress besparen.

4. Jaro is hip

Hij komt al sinds de eerste aflevering een beetje nonchalant en vergeetachtig over, maar Jaro is gewoon een heerlijke figuur in dit programma geworden. En we zijn er zeker van dat hij ook achter de schermen dezelfde eenvoudige jongen is. Meisjes vinden Jaro een hottie en zijn verschrikkelijk jaloers op Hanne, want hij zorgt erg goed voor zijn vriendin. Zelfs wanneer hij in de keuken een beetje met zijn armen staat te zwaaien, is dat de aanleiding om een gloednieuwe dans te lanceren. Laat die van Gent hem maar “slappe Jaro” noemen, wij weten wel beter.

5. Hanne is een geweldige vrouw

En niet alleen omdat ze er gewoon mag zijn. Hanne viel al in de eerste afleveringen op als spontane en eerlijke gastvrouw. Vergeet ook niet dat ze nog minder horeca-ervaring dan Jaro had en het vak toch maar mooi in enkele maanden tijd leerde. Achter de schermen vloeiden al eens traantjes, maar wanneer de deur van Sticks & Stones opende, stond Hanne daar altijd weer met een stralende glimlach om de gasten meteen een goed gevoel te geven. Net zoals Jaro is ze doorheen dit programma zichzelf gebleven en dat is niet eenvoudig. ‘We zullen doorgaan’, was haar motto en zonder haar doorzettingsvermogen was Brussel nooit in de finale geraakt.

6. De overwinning is nog niet binnen

Zelfs al lijkt de eindzege je niet meer te kunnen ontsnappen, iedere stem is broodnodig. Stel je voor dat iedereen denkt dat Brussel wel genoeg stemmen zal halen en daardoor geen sms’je meer stuurt? Wie nog niet gestemd heeft en Brussel steunt, kan dat beter zo snel mogelijk nog doen.

7. Feest op de parking en die Jeremy komt er wel

Neutrale kijkers en fans van Gent, Kortrijk en Hasselt kunnen beter voor Brussel dan voor Antwerpen stemmen. Zo moeten we straks die grapjes over de parking niet aanhoren. En we kunnen ook wel stellen dat die Jeremy zo veel talent heeft dat hij er ook zonder die 100.000 euro wel komt. Voor Jaro hangt zijn carrière er misschien wel van af.

VTM

Of overweeg je toch voor Antwerpen te stemmen? Klik dan zeker even HIER.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170