7 redenen waarom wij Lupita Nyong’o te gek vinden 

7 redenen waarom wij Lupita Nyong’o te gek vinden 

Voor ze haar opwachting maakte op de rode loper van de Golden Globes, kende bijna niemand Lupita Nyong’o. Maar de Keniaanse ’12 Years A Slave’-actrice maakte er zoveel indruk in haar rode Ralph Lauren dat ze plotsklaps een van de populairste actrices van het moment werd. Iedereen is dol op haar, wij op kop.

Het gaat hard voor Lupita Nyong’o sinds Steve McQueens 12 Years a Slave gelanceerd werd op het filmfestival van Toronto. De film, die bij ons uitkomt op 22 januari, krijgt fantastische recensies en de prijzen en nominaties zijn niet te tellen. Iedereen verwacht dat Nyong’o volgende maand de Oscar van beste vrouwelijke bijrol wint, ondanks competitie van Jennifer Lawrence (American Hustle). Zeven redenen waarom wij de 31-jarige de max vinden.

1. Haar fantastische stijl

Hoewel ze er altijd piekfijn uitziet op de rode loper, heeft ze naar eigen zeggen geen stress om de perfecte outfits te vinden. “No, I actually don’t feel the pressure because for me my first love is acting. And that’s where my focus is. I’ve loved the opportunity to learn about the fashion world and appreciate it as an art form, and I look forward to my continued education, but I never want it to take over my acting.” Maar of ze het nu wil of niet, Nyong’o laat monden openvallen op de rode loper.

2. Haar interessante afkomst

Ze werd geboren in Mexico City, waar zij en haar familie politieke vluchtelingen waren. Nog voor haar eerste verjaardag verhuisde het gezin Nyong’o terug naar Kenia. Op haar 16 jaar werd ze opnieuw naar Mexico gestuurd, om een aantal maanden Spaans te leren. Momenteel woont ze met haar jongere broer in Brooklyn en noemt ze zich een echte New Yorker. Haar vader, Peter Anyang’ Nyong’o, is een voormalige minister en zetelt momenteel in het Keniaanse parlement. Haar nicht, Isis Nyong’o Madison, staat op de Forbes-lijst van de meest machtige jonge vrouwen in Afrika

3. Haar geweldige toespraken

Op de Critics’ Choice Awards won ze de award voor beste vrouwelijke bijrol en haar toespraak kunnen wij niet bekijken zonder zakdoekje in de hand. De hele zaal was geëmotioneerd, veel aanwezigen gaven haar een staande ovatie en zelfs regisseur Steve McQueen leek wat vochtige ogen te hebben.

4. Haar brains

Ze studeerde af van Hampshire College met een diploma film- en theaterstudies. In 2012 studeerde ze af van Yale, net op tijd om de rol van Patsey te krijgen in 12 Years A Slave. In 2005 werkte ze als productieassistent mee aan The Constant Gardener, deels gefilmd in haar Keniaanse buurt.

5. Haar celeb crushes

http://instagram.com/lupitanyongo
Ze is even dol op bekende mensen als wij. Op de Golden Globes had ze zich goed voorbereid: ze had een checklist gemaakt van sterren die ze wilde ontmoeten en dingen die ze wilde doen. Op de lijst onder andere ”What’s up” zeggen tegen Inside Llewyn Davis-acteur Oscar Isaac, Kerry Washington vertellen hoe graag ze naar Scandal kijkt en Lena Dunham knuffelen.

“#GoldenGlobes Checklist: say hello to #JessicaChastain – CHECK!”

“#GoldenGlobes Checklist: meet #LeonardoDiCaprio and tell him how much I have loved his work since I was 14 – CHECK!”

“#GoldenGlobes Checklist: meet my acting heroine #CateBlanchett – DOUBLE TRIPLE CHECK! #GameOver”

6. Haar schattigheid

Ze houdt het hele award season een dagboekje bij en verklapte op de schattigste manier aan Jimmy Kimmel wanneer de eerste keer was dat ze een achtbaan zag, in Step by Step trouwens.

7. Ze is zo gewoon

Getty Images

I grew up in the limelight and being the child of someone famous, so my relationship with fame is not bedazzled“, vertelde ze aan de LA Times. Maar het feit dat ze een ster is, daar kan ze nog niet aan wennen, vertelde ze aan de Huffington Post. “I’m trying to get over the fact that my name is being mentioned with freakin’ Brad Pitt! It’s a lot. My name is coming up alongside people that I have grown up watching and who I respect so deeply. That is incredible and unbelievable.

Gesponsorde artikelen