Left Right
scrollTop top

7 redenen waarom zonnepanelen ook voor jou de investering waard zijn!


7 redenen waarom zonnepanelen ook voor jou de investering waard zijn!

Wil jij meer greep krijgen op je stroomfactuur en je steentje bijdragen aan een beter milieu? Misschien zijn zonnepanelen dan wel iets voor jou!

1. Je denkt aan het milieu want de zon is een hernieuwbare energiebron

Je hoort het overal: de aarde warmt op, het klimaat verandert,.. hoog tijd om er allemaal samen iets aan te doen. Want ja hoor, alle kleine beetjes helpen!

Door de aankoop van zonnepanelen maak je gebruik van een natuurlijke energiebron, de zon, en deze energie is schoon en 100% hernieuwbaar. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen veroorzaakt zonne-energie geen wereldwijde temperatuursverhoging door CO2-uitstoot. De CO2-impact van je huishouden zal dus flink dalen.

2. Je bespaart energie en je maandelijkse factuur zal flink dalen

De plaatsing van zonnepanelen is een investering, maar laat deze kosten je vooral niet afschrikken. Je wekt zelf elektriciteit op waardoor je maandelijks een heel pak minder elektriciteit moet afnemen van de leverancier. Je geniet het voordeel van de meter die terugdraait want je wordt vergoed voor de stroom die je op het net brengt. Gevolg: je zal jaarlijks heel wat besparen op je energiefactuur!

3. Je wordt minder afhankelijk van energie prijsstijgingen

Wil je niet langer lijdzaam de stijgingen van de energieprijzen ondergaan en meer greep krijgen op je stroomfactuur?

Gezien je met zonnepanelen je eigen stroom opwekt en minder moet afnemen van het net, zullen prijsstijgingen jouw factuur minder raken. Zonnepanelen geven jou de kans om meer energieonafhankelijk te worden.

4. Je woning kan stijgen in waarde

Zonnepanelen zijn een mooie opwaardering voor je woning. Als je jouw woning wil verhuren of verkopen, kan je proberen om die meerwaarde te gelde te maken. De installatie van zonnepanelen zal een impact hebben op de score van je EPC-certificaat (‘Energie Prestatie Certificaat’).

5. Je kan financiële steun genieten

Wist je dat je in Brussel kan genieten van groenestroomcertificaten en dat het Waals Gewest premies uitkeert? Voornamelijk gedurende de eerste jaren geniet je van die steun, toch een mooie extra indien je de stap wil zetten naar zonnepanelen. Jammer genoeg bestaat dit type van financiële steun niet meer in Vlaanderen.

Wel kan je in Vlaanderen en Brussel een lening krijgen tegen een lage rente en soms zelfs renteloos.

6. Zonnepanelen brengen meer op dan geld op je spaarboekje

Afhankelijk van de installatieprijs en je dakoriëntatie waarop de panelen zich bevinden, kan het rendement van zonnepanelen oplopen tot 4% in Vlaanderen en 5% in Brussel. Ook al ligt jouw rendement iets lager, zonnepanelen zullen meer opbrengen dan geld op je spaarboekje.

7. Je kan nog tot eind september deelnemen aan de groepsaankoop van Test-Aankoop!

Om jou ook de kans te geven om te opteren voor hernieuwbare energie, organiseert Test-Aankoop een groepsaankoop van zonnepanelen. Via Test-Aankoop krijg je kwaliteitsgaranties, de installateurs werden zorgvuldig uitgekozen en bovendien geniet je bijstand indien er toch problemen zouden rijzen.

Doe jij ook mee aan de groepsaankoop van zonnepanelen?

Klik hier om gratis én vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wie weet zijn zonnepanelen wel iets voor jou?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547