Left Right
scrollTop top

7 unieke ervaringen om te doen binnen Europa


7 unieke ervaringen om te doen binnen Europa

Je kan altijd een leuke citytrip maken naar een toffe Europese stad. Maar wat je ook kan doen, is voor een unieke ervaring kiezen waar je nog jarenlang over zal praten. Hier moet je volgens reiswebsite Wanderlust.co.uk naartoe voor de leukste avonturen in Europa!

1. Drie landen op twee wielen

Hoe leuk is het niet om verschillende landen te ontdekken in één keer, op een fiets? Heel leuk! En die mogelijkheid bestaat ook hoor. Er zijn heel wat fietsbedrijven (zoals BSpoke Tours) die je ritten aanbieden, zoals een tour door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

De reis voert je langs meren, heuvels en historische steden. Door zo’n tour te nemen en zelf te fietsen, zie je ook eens iets anders dan de typische bezienswaardigheden in steden.

2. Paardrijden in Bulgarije

iStock

Als je jarenlang wil napraten over de mooiste landschappen, moet je zeker naar Bulgarije. Het beste dat je dan kan doen, is een exclusieve tour nemen op een paard. Hierdoor kom je op de mooiste plaatsen naast de typische paden en ontdek je het groen, de natuur en de heuvels op een volledig andere manier.

3. Wilde beren spotten in Finland

iStock

De organisatie Discover The World dropt je in Kuhmo, nabije de Russische grens. Na een dag rondtrekken in de bossen en in een kayak dobberen op het water, kom je ’s nachts op het Petola Nature Centre. Dat is een natuurlijke locatie waar je kan overnachten zonder dat de dieren je opmerken.

4. Kajakken in Groenland bij zonsondergang

Kajakken is altijd leuk, maar je kan het nog leuker maken door ’s avonds de activiteit te doen. Vergezeld door natuur, ijs, water en een mooie zonsondergang die nadien wordt vervangen door de opkomst van de maan. Topervaring!

5. Slapen in boomhutten van Zweedse bossen

Best Served Scandinavia

Wat je ook kan doen, buiten Stockholm bezoeken, is in een boomhut overnachten. Vooral als je in het land bent waar natuur 10/10 krijgt. ’t Is sowieso een avontuur dat je voor altijd bijblijft. Awesome!

6. Duitse onderwaterwrakken zien in Malta

Dreamstime

Gaan duiken, snorkelen of zwemmen is altijd heel leuk. Maar in Malta kan het zelfs nog leuker worden, want daar kan je gewoon gaan duiken en oude Duitse wrakken tegenkomen. Naast een coole ervaring, krijg je ook de kans om enkele technische vaardigheden te verbeteren.

7. Luisteren naar vogelenzang in Praag

iStock

Eens je in Praag bent, moet je naar het Tsjechische platteland gaan. In het biosfeerreservaat Trebonsko vind je watervogels en zeearenden. In het Sumava-gebergte, tussen de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse steden, zijn er verschillende soorten vogels, waaronder haviken en uilen. Geniet maar van de natuur. De mooie muziek van de vogels krijg je er (ook) gratis bij.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308