7 verdachten in voetbalschandaal weten vandaag of ze in cel moeten blijven

7 verdachten in voetbalschandaal weten vandaag of ze in cel moeten blijven

In Antwerpen moeten zeven verdachten in het grote onderzoek naar voetbalfraude, witwaspraktijken en mogelijke wedstrijdvervalsing verschijnen voor de kamer van inbeschuldigingstelling. Er zal beslist worden of de verdachten in de cel blijven. De advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten heeft uitstel gevraagd en gekregen.

Er is weer een nieuw hoofdstuk in het voetbalschandaal begonnen. Acht verdachten verschijnen vandaag voor de kamer van inbeschuldigingstelling van Antwerpen. Het gaat om vier verdachten waarover de raadkamer vorige week beslist had dat ze thuis hun voorhechtenis mochten uitzitten met een elektronische enkelband: twee makelaars, Mejjati en Siljanoski, de financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans en de vriendin van spilfiguur Veljkovic. Dat meldt de VRT.

Het parket besliste om in beroep te gaan tegen die beslissing. De kamer van inbeschuldigingstelling moet vandaag beslissen of de vier al dan niet langer in de cel blijven.

(Meer over Mogi Bayat lees je hier.)

Bayat

Ook vier anderen verschijnen straks voor de KI, onder wie voetbalmakelaar Mogi Bayat en scheidsrechter Bart Vertenten. Zij moesten wel in de cel blijven van de raadkamer, maar daartegen gingen zij dan in beroep.

Déjan Veljkovic moet niet voor de KI komen, want hij ging niet in beroep en blijft voorlopig dus sowieso in de cel.

(Onlangs werd ook Dragan Siljanoski, ex-speler van Antwerp, aangehouden.

Gesponsorde artikelen