7 whiskeylongdrinks die je sowieso eens moet proberen op je volgend kotfeestje

Bier op een kotfeestje? Been there, done that! Wat dacht je ervan je maten eens te verrassen met heerlijke whiskeylongdrinks? ’t Is eens iets anders en bovendien is het ongelofelijk lekker! Geen inspiratie? Check dan deze 7:

1. Jack & Cola

Ingrediënten: 1 deel Jack Daniel’s Old No. 7 whiskey, 3 delen Coca-Cola, ijs

Zo maak je het: doe een flink aantal ijsblokjes in een longdrinkglas. Vul het glas vervolgens met Jack Daniel’s whiskey. Bijvullen met Coca-Cola, even roeren, en klaar. Zo simpel is ’t!

2. Jack & Ginger

Ingrediënten: 1 deel Jack Daniel’s Old No. 7 whiskey, 3 delen gemberbier, 1 limoenpartje, ijs

Zo maak je het: neem een longdrinkglas en vul het met ijs. Giet er de Jack Daniel’s whiskey in, samen met het gemberbier. Garneer met een partje limoen, and you’re good to go!

3. Jack Honey & Lemonade

Ingrediënten: 1,5 deel Jack Daniel’s honingwhiskey, 6 delen limonade, ijs

Zo maak je het: meng de heerlijke honingwhiskey en de limonade samen. Serveer vervolgens on the rocks, eventueel met een citroenpartje erop.

4. Jack Julep

Ingrediënten: 2 delen Jack Daniel’s Old No. 7 whiskey, 1 theelepel suiker, 1 takje munt, ijs

Zo maak je het: meng de muntblaadjes, de suiker en het ijs in een blender. Vul een glas met 2 delen Jack Daniel’s whiskey. Giet het muntmengsel er vervolgens bij. Werk af met een muntblaadje. Goddelijk!

5. Whiskey Sling

Ingrediënten: 4 delen Jack Daniel’s Gentleman Jack, 1 deel citroensap, 1,5 deel siroop, een scheutje orange bitters, ijs

Zo maak je het: doe alle ingrediënten in een shaker en schud erop los. Giet het heerlijke mengsel door een zeef in een glas met flink wat ijs. Voeg er tot slot nog een citroenpartje aan toe. Cheers!

6. Sweet Tea Smash

Ingrediënten: 1 deel Jack Daniel’s Gentleman Jack whiskey, 1,5 delen ongezoete ijsthee, 1 deel suikerrietsiroop, 3 citroenpartjes, 6 muntblaadjes, ijs

Zo maak je het: voeg 4 muntblaadjes en 2 citroenpartjes toe aan de ijsthee en laat het zo’n 15 minuten trekken. Doe daarna de rest van de muntblaadjes en citroenpartjes bij de whiskey, samen met de suikerrietsiroop en flink wat ijs. Goed schudden, bij de ijsthee gieten en genieten maar!

7. Appelsangria

Ingrediënten: 2/3 deel Jack Daniel’s Single Barrel whiskey, 4 delen chardonnay, 1,5 deel appelcider, 1/3 deel honing, kaneel, stukjes gember, stukjes appel, limoensap, citroensap

Zo maak je het: doe alle ingrediënten, behalve de appelstukjes en het limoen- en citroensap, in een serveerkan. Zet het mengsel ten minste 4 uur in de koelkast. Doe er vervolgens de appelstukjes en het citrussap bij en serveer ijskoud!

Neem die glazen dus maar al uit de kast, haal een fles Jack Daniel’s whiskey in huis en start mixing! Je kotfeestje kan sowieso niet meer stuk ;-). Enjoy!

Bron: jackdaniels.com

Meer
Lees meer...