Left Right
scrollTop top

75 kaarsjes voor Mick Jagger: deze 10 dingen wist je nog niet over The Rolling Stones


75 kaarsjes voor Mick Jagger: deze 10 dingen wist je nog niet over The Rolling Stones

Mick Jagger, de legendarische zanger van de Rolling Stones, wordt vandaag 75 jaar. Eind 2017 gaf zijn band nog een Europese tournee en het ziet er niet naar uit dat de steenrijke overgrootvader en zijn trawanten er binnenkort mee stoppen. The Stones zijn natuurlijk wereldberoemd, maar deze tien dingen wist je nog niet over hen.

1. De échte eerste ontmoeting van Mick Jagger en Keith Richards

Rolling Stones-grondleggers Mick Jagger en gitarist Keith Richards kwamen elkaar tegen op het openbaar vervoer en besloten om een bluesy rockband te vormen. Dat verhaal kent iedereen. Maar het ijzersterk duo ontmoette elkaar voor het eerst toen ze vijf jaar waren op de Wentworth Primary School. Ze waren in die periode nog geen vrienden.

2. Drummer Charlie Watts trouwde in het geniep omdat hij niet mocht van de rest

In 1964 trouwde Rolling Stones-drummer Charlie Watts in het grootste geheim met Shirley Ann Shepherd. Dat deed hij omdat de andere bandleden van mening waren dat Watts single moest blijven. Dat zou volgens hen beter zijn voor het imago en latere succes van de groep. Uiteindelijk gaf hij toch aan zijn bandmakkers toe geringd te zijn.

3. The Rolling Stones hebben hun eerste single Come On nooit live gespeeld

The Rolling Stones wilden hun eerste liedje nooit live spelen. Er wordt gespeculeerd dat ze het nummer zelf niet mooi vonden, vanwege de doordringende ‘thumbing bass’ of dat hun management het lied gewoon niet sterk genoeg vond. Het ging om de klassieker Come On van Chuck Berry.

4. The Stones hadden in de jaren 70 een gigantische penis als mascotte

Op hun ‘Tour of the Americas 75′ reisden The Stones door het wilde westen met een gigantische, opblaasbare penis. Hij had zelfs een naam: ‘Tired Grandfather’. Wij zien het Justin Bieber niet doen. Of wel? …

5. The Rolling Stones kwamen goed overeen met The Beatles

In de populaire pers van de jaren 60 werden The Rolling Stones en The Beatles afgeschilderd als aartsvijanden, maar niets was minder waar. Het ging namelijk om een marketing strategie van het management van The Stones om hen te profileren als bad boys. Ze meenden dat dat goed zou zijn voor de platenverkoop. Volgens meerdere bronnen zouden The Stones bij momenten echter goede vrienden geweest zijn met leden van The Beatles.

6. Keith Richards sliep met zijn gitaar.

Over gitaarhelden, zoals Jimi Hendrix, werden indianenverhalen verteld dat ze met hun gitaren sliepen, maar Keith Richards deed dat echt. En die maakte daar geen geheim van. Zo werd Richards tijdens de opnamesessies voor ‘Goat Head Soup’ in 1973 al slapend met zijn gitaar gevonden in de studio. Pikant!

7. Het grootste concert allertijden was er één van The Stones

The Rolling Stones, dat is big business. Niet in de jaren 60, maar in 2006 gaven ze het grootste concert, dat ooit op deze planeet plaatsvond, op Copacabana Beach in Brazilië.

8. Mick Jagger was geïnspireerd door balletdansers

De 75-jarige rocker mag zich ondertussen zelfs een volleerde ‘ballerinus’ noemen.

9. De speciale hobby van de bassist

Bill Wyman, die vanaf de beginjaren bas speelde bij The Stones, had er na 31 jaar wel genoeg van en koos ervoor om een speciale hobby uit te oefenen: amateurarcheologie en metaal detecteren.

10. Angelina Jolie is in een videoclip van The Stones te zien

In de clip voor Anybody Seen My Baby? speelt Angelina Jolie een stripper die door de straten van New York dwaalt. Sexy is een understatement.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636