8 dingen die succesvolle mensen nooit ofte nimmer zeggen

Een succesvolle carrière bouw je niet alleen op door de beste te zijn in je vakgebied en opofferingen te maken, maar ook door de juiste woordenschat te gebruiken. Zo zijn er een aantal zinnen die je succesvolle mensen nooit ofte nimmer zult horen zeggen.

1. Dat is niet mijn taak

Giphy
Ja, je hebt een taakomschrijving, maar dat wil niet zeggen dat je daar nooit van af moet wijken. Je rol kan veranderen, sommige taken moeten verdeeld worden als iemand ziek is of er komen gewoon taken bij. Met zo’n zinnetje lijk je alleen maar lui en ongemotiveerd. Ben je echt niet blij met bepaalde taken? Ga er dan over praten met je baas.

2. Dat is onmogelijk

Makeameme
Er zijn maar weinig dingen die echt onmogelijk zijn: voor bijna elk probleem bestaat een oplossing. Soms moet je creatief zijn om je doel te bereiken, hulp vragen of het probleem in verschillende stukjes opdelen, maar in principe moet het altijd lukken.

3. Ik geef het op

Giphy
Om dezelfde reden mag je ook nooit de handdoek in de ring gooien bij een taak waar je aan begonnen bent. Opgevers krijgen maar zelden promotie, maar mensen die vooruitdenken en naar oplossingen zoeken, zijn belangrijk voor een team.

4. Het is niet mijn schuld

Memegen
Niets is vervelender dan een collega die altijd iemand anders de schuld geeft als er iets misgaat. De verantwoordelijkheid opnemen voor je eigen fouten getuigt van veel meer karakter dan het voortdurend wijzen op de tekortkomingen van anderen.

5. Ik heb geen hulp nodig

Giphy
Toch wel. Iedereen kan weleens hulp gebruiken, en dat is echt geen schande. Integendeel: kunnen samenwerken is een eigenschap van een goede werknemer én een goede leider. Als je altijd alles zelf wil doen, zal je veel minder snel opklimmen op de carrièreladder.

6. Stop met zoveel (domme) vragen te stellen

Makeameme
Het is zoals je mama altijd zei: domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel. Het is goed dat jij en je collega’s elkaar vragen stellen, zo blijf je nadenken over waar je naartoe wil.

7. Ik doe dat altijd zo

Giphy
Vragen stellen betekent ook: jezelf – en je werkwijze – in vraag stellen. Het is niet omdat je gewoon bent om iets op een bepaalde manier te doen dat dat ook de enige of de beste manier is. Succesvol zijn betekent ook leergierig zijn en durven afwijken van je gewoontes.

8. Het kan mij niet schelen

Memecrunch
Je zal succesvolle mensen nooit horen zeggen dat ze hun job haten of dat ze er niet om geven. De passie voor hun werk is een van hun allerbelangrijkste eigenschappen.(Bronnen: Business Insider, Forbes, FullrLiving, Marc and Angel Hack Life)
Meer
Lees meer...