8 games die in april 2019 het daglicht zien

De aprilvissen zijn ondertussen weg gezwommen en qua gamen valt er in april heel wat te beleven. Zowel voor Xbox, PlayStation 4 als Nintendo Switch zijn er deze maand weer heel wat interessante releases. Deze 8 nieuwe games komen in april uit.

1. Shovel Knight: Showdown

Shovel Knight: Showdown zal beschikbaar zijn voor pc, PlayStation 4, Wii U, Nintendo Switch en Xbox One. Dit spel zal een hele andere weg inslaan dan zijn voorgangers, en is een vechtspel. In de game kan je genieten van een multiplayer- en een storymode waarbij je bekende personages in de haren vliegt.

Releasedatum: 9 april.

2. Mortal Kombat 11

Dit spel zal beschikbaar zijn voor Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 en pc. Mortal Kombat 11 is de allernieuwste uitgave uit de bekroonde franchise. De game introduceert een nieuw filmisch verhaal dat verder bouwt op de gekende saga die al 25 jaar bestaat. Nieuw is onder andere Geras, een krachtige en trouwe dienaar van Kronika die de tijd kan manipuleren. Ook vinden we klassieke Mortal Kombat-krijgers terug in het spel.

Releasedatum: 23 april.

(God of War verovert nu ook de BAFTA voor Beste Game, Red Dead Redemption 2 blijft met lege handen achter.)

3. Days Gone

Deze game is beschikbaar voor PlayStation 4. In Days Gone rij en vecht je in een Amerika dat is getroffen door een dodelijke ziekte. De mensheid is getroffen door een wereldwijde pandemie en wordt verwoest door wilde wezens, de Freakers. Als je ook maar één foutje maakt, kan dat weleens je laatste daad zijn in je nieuwe leven in de vijandige woestenij van de Pacific Northwest. Een veelbelovende survival action-adventure game.

Releasedatum: 26 april.

(Stanford-professor zegt dat gamen uitstekend middel tegen depressie is.)

4. Katana Zero

Dit spel is beschikbaar voor Nintendo Switch en pc. Het gaat om een 2D action-platformer zonder health bar. Wie geraakt wordt, gaat meteen dood, wat sowieso heel wat frustratie zal opleveren.

De releasedatum van deze game is nog niet bekend.

(Backwards compatibility bij PS5 lijkt stilaan een zekerheid: Sony dient opnieuw een patent in.)

5. Super Dragon Ball Heroes: World Mission

Deze game is beschikbaar voor pc en Nintendo Switch. Een kaartenspel van Dragon Ball? Wordt het nog beter dan dat?

Releasedatum: 5 april.

(Dit zijn 17 beste anime-series op Netflix.)

6. Anno 1800

Dit spel is beschikbaar voor pc. In Anno 1800 beheer je je eigen fortuin terwijl je navigeert in een wereld die razendsnel verandert. Bouw een imperium dat reikt van de smog-gevulde steden in Europa tot de jungles van Zuid-Amerika en laat de menselijke geschiedenis maar eens een poepie ruiken.

Deze game verschijnt op 16 april.

7. Katana Zero

Dit spel is beschikbaar voor Nintendo Switch. Katana Zero is een action-platform spel. De game bevat extreem snelle actie en directe-dood-gevechten. Manipuleer de tijd om erachter te komen wat er in je verleden gebeurd is. En vergeet niet te genieten van de prachtige acrobatische beelden.

Releasedatum: 18 april.

(Nintendo Switch krijgt binnenkort twee nieuwe modellen: goedkopere en meer geavanceerde versie.)

8. Cuphead

Dit spel is beschikbaar voor Nintendo Switch. In 2017 won deze Xbox-exclusive een hoop prijzen, niet in de laatste plaats voor de waanzinnige art style die rechtstreeks uit een jaren 30-tekenfilm lijkt te komen. Laat je echter niet misleiden door het uiterlijk en minstens net zo fijne soundtrack, want Cuphead is een moeilijke platformer. De Switch-versie biedt een aantal extra’s, zoals Mugman als speelbaar personage en nieuwe tussenfilmpjes.

Releasedatum: 18 april.

(Ook deze veelbelovende indiegames komen naar Nintendo Switch.)

Dit zijn de 10 beste games van 2018.

Meer
Lees meer...