8 gratis mobiele spelletjes die je helemaal zen maken

mobile_games
Habby / Full Fat

Door de huidige coronacrisis zijn het allesbehalve ontspannende tijden nu. Daarom hebben we meer dan ooit nood aan wat tijd voor onszelf om tot rust te komen. En er zijn een aantal spelletjes die je op je smartphone kan spelen om even te ontsnappen aan de drukte. Dit zijn 8 gratis mobiele spelletjes die je helpen om je gedachten te verzetten.

1. Viridi

Heb jij het ook verschrikkelijk moeilijk om planten in leven te houden? Er bestaat een leuk virtueel alternatief. Viridi maakt het mogelijk om met een mobiel spelletje te zorgen voor je eigen virtuele plantjes. Het is jouw taak om voor de plantjes te zorgen in een pot die je zelf kan decoreren. Het spel wordt omschreven als “een veilige haven, een plek waar u kunt terugkeren voor een moment van rust en stilte wanneer u dat nodig heeft.”

Viridi is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

2. Harmony

Harmony maakt puzzelen helemaal zen. In dit spel moet je ervoor zorgen dat er bepaalde symmetrieën ontstaan. Bij elke zet die je maakt, komt er een muziekje uit alsof je een piano bespeelt. Harmony speel je niet op tijd en het is geen moeilijke logica. Alles is visueel met een kalm muziekje.

Harmony is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

3. Alto’s Odyssey

Bestuur Alto, een eindeloze sandboarder, en verdien punten terwijl hij door de woestijn en de bergen raast. Je kan dit spelletje ook op zenmodus zetten, dan zijn er geen punten te verdienen en kan je gewoon rustig door het weerzinwekkende landschap vliegen.

Alto’s Odyssey is gratis beschikbaar voor Android, betalend voor iOS.

4. Penguin Isle

Bouw mee aan een eiland vol met pinguïns. In dit spelletje is het jouw taak om er mee voor te zorgen dat de pinguïns een echte stad kunnen maken van het eiland. Kijk met rustgevende muziek toe hoe de schattige pinguïns het eiland laten groeien tot een echte stad.

Penguin Isle is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

5. Kami 2

Puzzelen in de vorm van origami is verrassend rustgevend. Kami 2 is een online spelletje waar je heel veel voldoening uit haalt. Elke puzzel is gebaseerd op origami en het uitvouwen daarvan in zo weinig mogelijk zetten. Je kan zelf ook creaties maken en die delen me je vrienden. Jammer genoeg zijn de eerste 12 puzzels maar gratis, als je verder wil gaan, moet je betalen.

Kami 2 is (deels) gratis beschikbaar voor iOS en Android.

6. Blendoku 2

Nog een puzzel over kleuren. Deze keer moet je de blokjes in allerlei kleuren op de juiste plaats zetten in verschillende vormen. Zelfs schilderijen komen aan bod! Je hebt zoveel tijd als je maar wil en je kan eindeloos fouten maken.

Blendoku 2 is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

7. Infinity Loop

Infinity Loop is een ontspannend spelletje waarin je verschillende lijnen met elkaar moet verbinden tot één figuur. Het is een ideaal spel om je gedachten te verzetten. Er is geen druk om de levels uit te spelen, je doet het gewoon op je eigen tempo.

Infinity Loop is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

8. Grass Cut

Word jij ook rustig van vers gemaaid gras? Dan is deze game perfect voor jou! Er is maar één doel: al het gras moet af! Door middel van twee draaiende messen die verbonden zijn met een touw, moet jij ervoor zorgen dat op elk eiland het gras is gemaaid.

Grass Cut is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Gesponsorde artikelen