9 boeken die je moet lezen voor je dit jaar de film gaat zien

Ontdekken dat die goeie film die je net zag al jaren in boekvorm bestaat is verschrikkelijk voor elke boekenwurm. Om je dat leed te besparen vind je hier 9 boeken die dit jaar als film uitkomen. Zet er dus je tanden in voor je naar de cinema gaat!

1. Fifty shades of grey – E.L. James

Het boek: Fifty Shades Of Grey is het eerste boek van de trilogie die een internationale bestseller werd. Het enorme succes van de erotische romance tussen een studente en een jonge zakenman kon een gigantisch publiek bekoren. Benieuwd wat de film zal brengen.

De film: In deze langverwachte verfilming zijn de hoofdrollen voor Jamie Dornan en Dakota Johnson. 

Releasedatum: 11 februari 

2. Wild – Cheryl Strayed

Het boek: Wild is het waar gebeurde verhaal van auteur Cheryl Strayed. Ze neemt de impulsieve beslissing om te voet meer dan 1000 kilometer af te leggen in het westen van Amerika. Drie maanden lang beschrijft ze haar avontuur.

De film: Reese Witherspoon schittert als de jonge avonturier.

Releasedatum: 4 maart

3. Insurgent – Veronica Roth

Het boek: In het tweede deel van de Divergent-serie zet Tris de strijd tegen Jeanine Matthews verder. Die laatste wil de samenleving vernietigen door de Divergents te vermoorden. 

De film: Regisseur Robert Schwentke verfilmde eerder al het boek The Time Travellers Wife. Net zoals in de eerste Divergent-film neemt Shailene Woodley de rol van Tris voor haar rekening.

Releasedatum: 18 maart

4. The Longest Ride – Nicholas Sparks

Het boek: Nicholas Sparks ken je al van onder meer The Notebook en Dear John. Je kan het dus al raden: dit is een boek voor mensen die houden van verhalen over romantiek, geheimen en relatieproblemen. Een verhaal over een jong koppel dat onverwachts betrokken raakt bij het leven van een oude man.

De film: Het koppel in kwestie wordt vertegenwoordigd door Britt Robertson en Scott Eastwood (ja, de zoon van).

Releasedatum: 9 april

5. Child 44 – Tom Rob Smith

Het boek: Het verhaal speelt zich af in de voormalige Sovjet-Unie. Een vertrouweling van Stalin begint de dood van verschillende kinderen van naderbij te onderzoeken, iets wat hem door het regime niet in dank wordt afgenomen.

De film: Tom Hardy speelt de hoofdrol in deze film van Daniel Espinosa. Child 44 is het eerste boek van een trilogie, dus misschien volgen er nog meer films.

Releasedatum: 15 april

6. Paper Towns – John Green

Het boek: John Green ken je al van de bestseller (en kaskraker) The Fault In Our Stars. Paper Towns gaat over het onbereikbare meisje Margo dat haar buurjongen Quentin overtuigt om erop uit te trekken. Als Quentin de volgende dag met haar wil vertrekken, is ze vermist. Quentin vertrekt samen met zijn vrienden op een roadtrip op zoek naar Margo, onwetend of ze haar levend of dood terug zullen vinden.

De film: De rol van Quentin is voor Nat Wolff, die ook al meespeelde in The Fault In Our Stars. Cara Delevingne neemt de rol van Margo voor haar rekening.

Releasedatum: 17 juni 2015

7. The Scorch Trials – James Dashner

Het boek: The Scorch Trails is het tweede boek in de Maze Runner-serie. Thomas en de gladers beginnen aan het tweede deel van hun zoektocht naar een geneesmiddel voor het Flare virus. 

De film: Net zoals in de eerste Maze Runner spelen Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster en Kaya Scodelario de hoofdrollen. Ook Wes Ball is opnieuw regisseur.

Releasedatum: 23 september

8. The Hunger Games: Mockingjay part 2 – Suzanne Collins

Het boek: In het tweede deel van het laatste boek van de Hunger Games-trilogie komt Katniss’ district in opstand tegen het autocratische systeem.

De film: Net zoals in de drie vorige Hunger Games-film speelt Jennifer Lawrence Katniss. De rol van haar vriend Peeta Mellark is opnieuw weggelegd voor Josh Hutcherson.

Releasedatum: 18 november

9. The DUFF – Kody Keplinger

Het boek: Biance Piper is een buitenbeentje. Wesley Rush, de jongen die haar de bijnaam DUFF (Designated Ugly Fat Friend) bezorgde, is haar grootste vijand. Voorlopig toch, want wanneer het thuis niet goed gaat, begint ze een friends-with-benefitsrelatie met hem.

De film: Geregisseerd door Oscarwinnaar Ari Sandel met Mae Whitman in de hoofdrol.

Releasedatum: Nog niet bepaald

Bron: BuzzFeed
Meer
Lees meer...