9 budgetvriendelijke Europese reisbestemmingen die sowieso op je bucketlist voor 2017 moeten staan

9 budgetvriendelijke Europese reisbestemmingen die sowieso op je bucketlist voor 2017 moeten staan

Het jaar loopt bijna op z’n eind en dus wordt het ook tijd om onze bucketlist voor 2017 te maken (of verder aan te vullen). Reizen hoort daar – uiteraard – ook bij. In Europa zijn er nog veel steden die je voor weinig geld kan ontdekken. Voor wie nog niet weet waar naartoe, check alvast deze 9 bestemmingen voor enkele gewéldige (en goedkope) steden die sowieso op je bucketlist moeten staan! 

1. Warschau, Polen

iStock

Deze bruisende stad biedt écht voor ieder wat wils. Je hebt er het oude centrum waar je kan genieten van de prachtige en kleurrijke architectuur, maar daarnaast kan je er ook naar hartenlust shoppen in de vele winkelcentra. Ook voor geschiedenisliefhebbers is er veel te zien. Met andere woorden: de Poolse hoofdstad is de place to be!

2. Boedapest, Hongarije

iStock

Boedapest is ongetwijfeld één van de populairste citytrip-bestemmingen van het moment. De Hongaarse hoofdstad is een combinatie van oud en nieuw. Je vindt er veel goedkope hotels en restaurants, ideaal voor een low-budget tripje. Een leuke extra: de stad staat ook bekend om zijn thermen, waar je héérlijk kan relaxen.

3. Vilnius en Trakai, Litouwen

Instagram @lisamoreels93 | iStock
Litouwen is misschien niet de droombestemming die je voor ogen had, maar het land zal je zonder twijfel verbazen. De veelzijdige hoofdstad Vilnius wordt steeds populairder, onder meer dankzij goedkopere luchtvaartmaatschappijen die naar de stad vliegen. Je vindt er prachtige architectuur en een bruisend centrum. Net buiten Vilnius ligt het kleine stadje Trakai, met een prachtig kasteel in het midden van een meer dat uitsluitend te bereiken is via een wandelbrug. Zeker een bezoekje waard!

4. Praag, Tsjechië

Instagram @pragueworld

De Tsjechische hoofdstad betovert je volledig vanaf minuut één! Er valt veel te bezoeken, want de stad heeft een lange culturele geschiedenis. Daarnaast heerst er een heel gezellige sfeer waardoor je sowieso niet meer naar huis wil.

5. Tallinn, Estland

iStock
Als je in Tallinn rondloopt, waan je je sowieso in een sprookjesstad. De gebouwen en cultuur van de Estse hoofdstad gaan terug tot de Middeleeuwen. Als je door het oude centrum kuiert, waan je je sowieso een ridder of een jonkvrouw. Een echte aanrader!

6. Dubrovnik, Kroatië

iStock

Dit historische havenstadje is echt het bezoeken waard. Je kan er genieten van de heldere zee en rondslenteren in het oude, mooie centrum. Een echt paradijsje aan de Adriatische Zee!

7. Sofia, Bulgarije

iStock

De Bulgaarse hoofdstad is één van de oudste steden van Europa. In de zomer zijn er talloze terrasjes, maar de Orthodoxe kerk en vele andere gebouwen zijn zéker de moeite om te zien.

8. Ljubljana, Slovenië

iStock

De Sloveense hoofdstad Ljubljana is misschien niet heel groot, maar dankzij de gezellige sfeer en de vele art-deco-gebouwen is de studentenstad zéker een tripje waard.

9. Riga, Letland

Instagram @zhongyuwei76 | Instagram @huixxian

De Letse hoofdstad is ook een een topbestemming. In 2014 was Riga nog de culturele hoofdstad van Europa en je vindt er de bekende Art Nouveau-wijk. Dankzij vliegmaatschappijen zoals Ryanair vlieg je er voor een prikje naartoe. In de winter neem je wel beter je sjaal en handschoenen mee, want dan kan het er heel koud zijn.

(Bron: Buzzfeed, De Standaard)

Gesponsorde artikelen