9 dingen die alleen iemand met hooikoorts begrijpt

9 dingen die alleen iemand met hooikoorts begrijpt

Jeukende ogen en keel, niezen en veel gesnotter: het hooikoortsseizoen is duidelijk weer aangebroken. Heb jij er last van? Dit zijn 9 dingen die alleen jij kunt begrijpen.

1. Je blijft liever binnen als het mooi weer is

Quickmeme
Anderen zullen je gek verklaren, maar op mooie dagen blijf jij soms liever binnen. Op de ergste dagen weegt het zonnetje echt niet op tegen de jeuk en de niesbuien waar je mee te maken krijgt. 

2. Niezen is vreselijk vermoeiend

Giphy
Eén keer niezen is geen probleem, twee of drie keer ook niet. Maar als je een niesbui hebt en tientallen keren na elkaar moet niezen, is dat vreselijk vermoeiend. Geloof ons maar.

3. Je moet voortdurend uitleggen dat je niet aan het wenen bent

Quickmeme
Het zijn gewoon je ogen die tranen. Door de pollen en ook wel door erin te wrijven.

4. En nee: niet in je ogen wrijven is geen optie

Giphy
Wrijf dan toch niet in je ogen! Het is een zinnetje die hooikoortspatiënten vaak te horen krijgen. Maar zij weten wel beter: soms kan het gewoon niet anders. De jeuk is zodanig hevig dat je vaak niet aan de drang niet kan weerstaan. En eens je begint, is het moeilijk om te stoppen met wrijven. 

5. Ja, ook een keel kan jeuken

Memecenter
Zelfs verschrikkelijk veel. Dat gaat ook vaak gepaard met een jeuk binnenin je oren. En het irritantste is: je kunt er moeilijk over wrijven. Een beetje met je tong in je keel en een beetje aan de buitenkant van je oren, maar veel helpt dat niet. En het ziet er nogal vreemd uit.

6. Je kan vreselijk moe zijn door je pillen

Giphy
Het is een vervelende bijwerking van de antihistaminica die voorgeschreven worden tegen hooikoorts: vermoeidheid, soms zelfs in hoge mate. Een oplossing die voor sommigen werkt: neem je pilletje ’s avonds voor het slapengaan in. Het werkt normaal 24 uur, dus dat zou moeten lukken.

7. Je weet (helaas) wat een kruisallergie is

Memecrunch
Veel mensen die last hebben van hooikoorts hebben daarnaast ook een allergie voor bepaalde voedingsmiddelen: een kruisallergie. Zeker als je allergisch bent voor de pollen van een berk, is de kans groot dat je daarnaast ook nog allergisch bent voor appels, noten, kiwi’s, wortelen of andere groenten en fruit.

8. Je eet dagelijks een lepel honing

Giphy
Want volgens verschillende bronnen kan honing van een lokale bijenkweker helpen om je allergie te verminderen, omdat je in aanraking komt met de lokale pollen. Er is geen sluitend wetenschappelijk bewijs dat het echt werkt, maar veel patiënten vinden het alleszins het proberen waard.

9. Je bent blij als het regent

Giphy
Want dan verdwijnen de pollen. Of toch voor eventjes. En dat wil zeggen: eindelijk rust!

Gesponsorde artikelen