9 dingen die je alleen begrijpt als je in het weekend werkt

Werken in het weekend, steeds meer mensen moeten het doen. Vaak is het lastig, maar er zijn ook voordelen. Dit zijn negen dingen die alleen weekendwerkers kunnen begrijpen.

1. Het vrijdaggevoel bestaat niet

giphy.com
Er zijn van die mensen die op vrijdagochtend al een vreugdedansje doen omdat het weekend eraan komt, maar bij ons is dat niet het geval. Vrijdagavond is een avond zoals alle andere. 

2. Maandag is zo erg nog niet

giphy.com

Je hebt dan wel niet het zalige vrijdaggevoel, maar anderzijds is ook het vreselijke maandaggevoel bij weekendwerkers een pak minder groot.

3. Vrije weekends zijn een cadeau

giphy.com

Af en toe krijgen we natuurlijk een vrij weekend, en dan is het echt genieten. Net omdat het niet zo vanzelfsprekend is, halen we er veel meer uit.

15 dingen die je herkent als je weekendwerk in de horeca doet.

4. Maar zondagen worden overschat

giphy.com
Veel is er niet te doen op zondag. Als het dan ook nog regent en er niks op televisie is, dan krijgen we soms zelfs zin om te werken. 

5. Een vrije dag in de week = zalig

giphy.com

Als je in het weekend werkt, heb je recht op een dag recup. En dat is echt zalig. Het is niet alleen een welgekomen break in het midden van de week, maar ook een dag waarop je echt dingen kunt doen. In tegenstelling tot het weekend kan je naar de tandarts, is het rustig bij de kapper en kan je op je gemak winkelen.

6. Collega’s = hulp én afleiding

giphy.com
In het weekend werken we meestal met minder collega’s. Dat leert ons twee dingen. Eén: collega’s zijn een grote hulp, voor vragen, inspiratie, enzovoort. Maar ook twee: collega’s leiden ons verschrikkelijk af, waardoor we in het weekend veel efficiënter kunnen werken.

7. Winkelen = plannen

giphy.com

Over winkelen gesproken: als je in het weekend werkt, weet je hoe belangrijk het is om je tripje naar de supermarkt op voorhand te plannen. Als je op een vrij moment in de week niet naar de winkel gaat, dan is er ook geen eten in het weekend.

Geen tijd om boodschappen te doen? Colruyt lanceert een app waarmee je buren in jouw plaats naar de winkel kunnen gaan.

8. Last minute afspraakjes zijn geen optie

giphy.com
Ook afspraakjes met vrienden moet je goed plannen, vaak zelfs weken of maanden op voorhand. Jou bellen om de volgende dag samen iets te doen, is tevergeefse moeite. Helaas begrijpen je vrienden dat niet altijd…

9. Maar je hebt wel altijd een excuus

giphy.com
Geen zin in een bepaald feestje? Dan heb je altijd een ideale uitvlucht klaar: “ik moet werken”.

Gesponsorde artikelen