9 dingen waar iedereen zich dood aan ergert op restaurant

Op restaurant gaan zou een ontspannend uitstapje moeten zijn. Maar helaas zorgen veel restaurants ervoor dat we ons al snel beginnen te irriteren. En wel hierom:

1. Geen online menukaart

Instagram

We leven in 2014, dus een website met de menu- en wijnkaarten (en prijzen!) is echt geen overbodige luxe. Als we die niet kunnen vinden, is de kans groot dat we een ander restaurant uitkiezen. Of je moet het oplossen zoals op de foto hierboven.

2. Wiebelende tafels

Instagram

Je gaat zitten, zet je ellebogen op het tafeltje en dan voel je het: de tafel wiebelt. Vre-se-lijk! De klanten die er iets over zeggen, worden beloond met een gegeneerde ober onder hun tafel. Degene die dat niet durven, zijn de hele maaltijd bang dat ze zullen morsen … of morsen echt.

En nee, zelf prutsen met papiertjes (of zelfs koekjes) vinden we ook NIET leuk.

3. Een triestig vegetarisch aanbod

Instagram
Als vegetariër uit eten gaan is niet gemakkelijk, want het aanbod in een gewoon restaurant is altijd beperkt. Dat begrijpen we, maar kan het echt niet beter dan een groenteburger, een salade of een kaaskroket? Als gerechten met vlees voorgesteld worden als “vegetarisch”, wordt het natuurlijk helemaal te gek voor woorden.

4. “Alles is lekker”

Instagram
Als je aan een ober vraagt of hij een suggestie kan doen, dan wil je dit antwoord niet krijgen. “Alles is lekker” betekent zoveel als “ik weet het niet”. Als ze een favoriet gerecht hebben, dan moeten ze dat gewoon zeggen.

5. Gerechten niet tegelijk serveren

Instagram
Je hebt honger, je eten wordt gebracht, je neemt je mes en vork in aanslag en … dan merk je dat je tafelgenoot nog niks gekregen heeft. Hij of zij zegt: “Begin maar hoor, je hoeft op mij niet te wachten”. Jij zegt: “Nee nee, ik wacht wel even”. Resultaat: jij hebt honger en goesting, je tafelgenoot heeft honger en voelt zich schuldig. Nochtans bestaat er een simpele oplossing: alle gerechten tegelijkertijd op tafel zetten. 

6. Ongevraagd glazen bijvullen

Instagram
Ja, we weten dat het goed bedoeld is, maar het zorgt ervoor dat we geen controle hebben over hoeveel we drinken. De ober weet niet wie echt meer wijn wil, wie nog moet rijden, enzovoort. Bijvullen mag, maar niet zonder het te vragen.

7. De rekening aan de man geven

Instagram
Veel obers geven de rekening steevast aan de man in het gezelschap. Ook al meegemaakt: de vrouw betaalt, maar de man krijgt het wisselgeld. Veel vrouwen hebben daar problemen mee: ook zij werken, verdienen geld én kunnen of willen de rekening betalen. De rekening gewoon in het midden van de tafel leggen is echt de beste oplossing.

8. Niet apart kunnen betalen

Instagram
Wie denkt eraan om kleingeld mee te nemen als hij met een groep vrienden gaat eten? Niemand natuurlijk. Het resultaat is een hoop gesukkel met het betalen van de rekening. Ook hier is er nochtans een simpele oplossing: iedereen apart laten betalen.

9. Enkel cash kunnen betalen

Instagram
Veel mensen rekenen erop dat ze overal en altijd kunnen betalen met hun bankkaart. Als dat niet kan, raken ze gefrustreerd. En terecht!
Meer
Lees meer...