9 redenen om deze zomer Rotterdam eens te bezoeken

9 redenen om deze zomer Rotterdam eens te bezoeken

Rotterdam. Eigenlijk best wel vreemd dat ik hier nooit vooraf ben geweest, zeker omdat het slechts op een uur en een kwartiertje sporen ligt vanuit Antwerpen. Met de Thalys ben je er zelfs nog wat sneller. Mijn 48 uren in de Nederlandse stad aan de Nieuwe Maas waren alvast heel leuk.

1. Fenix Food Factory

Fenix Food Factory is een versmarkt in Fenixloods 2 op Katendrecht. Dagelijks kun je hier terecht voor ambachtelijke producten van Kaapse brouwers, Booij kaasmakers, Firma Bijten, Jordy’s Bakery, CiderCider, Stielman koffiebranders en Rechtstreex. Zeven Rotterdamse ondernemers met één visie. De Fenix Food Factory is wekelijks van woensdag tot en met zondag geopend.

2. De Markthal

In het bruisende Laurenskwartier vind je onder andere De Markthal. Een imposant gebouw (een voetbalveld groot) in de vorm van een hoefijzer. Op de supergezellige overdekte marktvloer zijn een 100-tal vaste units te vinden met verschillende verse producten. Van kaas, vlees en vis tot bloemen, kruiden en groenten. Hier kan ik uren rondslenteren.

3. Café De Witte Aap

Vormt het kloppend hart van de Witte De Withstraat, de Rotterdamse kunstas. Zeven dagen per week gaat de deur hier om één uur ‘s middags open om pas in de zeer late uurtjes weer dicht te gaan. Lonely Planet, dé internationale reisgids voor rugzaktoeristen, heeft het Rotterdams café uitgeroepen tot beste bar ter wereld.

4. Museum Boijmans Van Beuningen

Eén van de oudste Rotterdamse Musea. Een echte aanrader, zeker tijdens een dagje slecht weer bijvoorbeeld.

5. Kop van Zuid

Twee typische voorbeelden van Rotterdamse stadsontwikkeling tijdens mijn fietstochtje zijn De Kop van Zuid en Katendrecht. De wijk kent een kleurrijke geschiedenis en stond enkele decennia geleden vooral te boek als een beruchte volkswijk waar prostitutie weelderig tierde en zeemanskroegen voor menig vertier zorgde.

6. Skyline Rotterdam

De Erasmusbrug verbindt het centrum van Rotterdam met de wijk Kop van Zuid. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de stad.

7. Schieblok

Als je nog zin hebt om wat pintjes te drinken is de Witte de Withstraat erg gezellig, maar ook het Schieblok is in de lente en de zomer een aanrader. In het weekend staat het hier helemaal vol. De café’s heten de Biergarten, Bar en Annabel.

8. Oude Haven

De buurt van de Oude Haven van Rotterdam. Hier zijn terrasjes, kunst en design te vinden. Hier staat ook Het Witte Huis, dat was lang het hoogste kantoorgebouw in Europa. Het doorstond als één van de weinige gebouwen in Rotterdam de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

9. Fietstocht doorheen Rotterdam

Voor fun-facts en achtergrondinfo over de stad tijdens een fietstocht moet je zeker bij de gasten van Urban Guides aankloppen. Niet enkel bieden zij fietstochten aan, maar je kan er bijvoorbeeld ook wandelroutes reserveren.

Voor meer info over Rotterdam of tips & tricks over reizen kan je een kijkje nemen op mijn blog Vleugels & staarten op het tarmac.

Deze lijst van hotspots is uiteraard veel te kort. Hebben jullie nog leuke must do’s? Deel ze dan zeker met ons!

Gesponsorde artikelen