9 redenen om NU je skipak aan te trekken en naar Oostenrijk te rijden

9 redenen om NU je skipak aan te trekken en naar Oostenrijk te rijden

Wie winter zegt, zegt skiën. En ook al zou je niet zeggen, het is nog steeds winter. Nog een weekje verlof staan en weet je niet wat te doen? Gaan skiën of snowboarden in Oostenrijk is een topkeuze, en wel om deze negen redenen.

1. Het is er moooooooooi

Zon! Sneeuw! Bergen! Moeten we daar echt nog meer over zeggen? Oostenrijk heeft het allemaal. Dus trek nu je skipak aan en spring in de auto.

2. Oostenrijkse “Gemütlichkeit” boven alles

Gemütlichkeit: een woord dat je niet zomaar kan vertalen voor een sfeer die je niet met woorden kan beschrijven. Oostenrijk straalt één en al Gemütlichkeit uit: op het gemak een warme chocomelk met Amaretto drinken in een supergezellige hut? Feels like home to me!

3. Er ligt (bijna) altijd sneeuw

Misschien wel handig voor een skivakantie. Oostenrijk bestaat voor het grootste deel uit bergen en dus kan je er bijna zeker van zijn dat er wel ergens sneeuw zal liggen wanneer jij beslist om je skiskills aan de wereld te tonen.

4. Er zijn GI-GAN-TISCH veel skigebieden

426 om precies te zijn. Say whaaat?! Waag je je voor de eerste keer aan de sneeuw of vormt een funpark totaal geen uitdaging meer? Voor elk wat wils in Oostenrijk!

5. En het is niet duur!

Oké, een skivakantie is niet goedkoop, maar in Oostenrijk valt dat eigenlijk best mee. Je krijgt er echt waar voor je geld. Een skipas is vaak geldig in verschillende gebieden en HET BIER IS GOEDKOOP. Nog niet overtuigd?

Gewoon op zoek naar goedkoop bier? Dan zijn deze citytrips voor jou de beste keuze!

6. Koud krijgen op trage liften? No way!

Oostenrijkse skigebieden zijn keimodern. Snot dat in je neus bevriest, komt er niet vaak voor: het grootste deel van de liften heeft een kap om je tegen regen en sneeuw te beschermen en zelfs zetelverwarming. Een extra rondje tijdens een sneeuwstorm om terug op te warmen? Het proberen waard, denken wij dan!

7. Je kan er het hele jaar door skiën!

In mei plots nood aan vlammen op de piste? In Oostenrijk kan het! In de skigebieden op de gletsjers kan je bijna het hele jaar door skiën.

8. En als dat niet genoeg is, ga je gewoon ’s avonds nog even door

In veel skigebieden in Oostenrijk kan je namelijk ’s avonds ook skiën. Bepaalde pistes zijn dan opnieuw geprepareerd en ook verlicht. Als je niet zelf skiet, kan je ook altijd gewoon naar de lichtjes gaan kijken, want: lichtjes <3.

9. APRÈS-SKI APRÈS-SKI APRÈS-SKI!

Pinten drinken met een helm op je hoofd? Dat kan alleen in de après-ski. ‘Mooie’ foto’s nemen met een pint in je hand, een helm op je hoofd en een dubbele kin? Alleen in de Oostenrijkse après-ski is dat een goed idee.

Gesponsorde artikelen