9 tips om je hond koel te houden in deze warme temperaturen

hond
iStock

Hoera, het is fantastisch weer de komende dagen! Iedereen doet z’n bikini of zwembroek aan en geniet met een verfrissende cocktail naast het zonnebed. Maar wat met onze trouwe viervoeters? Hoe kunnen we onze honden het best verkoeling verschaffen in deze hoge temperaturen?

1. Laat je hond ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat buiten

Omdat het vroeg in de morgen of ’s avonds laat een heel pak koeler is dan overdag, is het beter om dan je hond uit te laten. Je hond heeft zeker voldoende beweging nodig, maar tijdens zo’n hete zomerdagen kan het echt geen kwaad om de wandelingen wat in te korten en te beperken tot momenten waarop het koel is.

2. Laarsjes

Het klinkt gek, maar als je niet kan gaan wandelen met je hond op de koele momenten van de dag, dan kun je best je hond speciale laarsjes aandoen om op hete momenten te gaan wandelen. Asfalt kan namelijk extreem warm worden voor je honds pootjes en als je je huisdier niet wil pijnigen, kan je dus maar beter aangepast schoeisel kopen voor je hond.

3. Water

Heel erg logisch, maar dan ook heel erg belangrijk is om je hond van voldoende water te voorzien. Neem dan ook zeker een flesje water mee voor je hond als je naar buiten gaat.

iStock

4. Zwembadje en airco

Als je hond overdag buiten zit, is het een goed idee om in de schaduw een kinderbadje te zetten. Op die manier kan je viervoeter zichzelf verfrissen als hij dat wil. Binnen kan je ook op zoek naar een fris plekje in huis. Als je het overal in huis warm is, kan je ook een ventilator met een pak ijs ervoor gebruiken. Op die manier wordt je hond gesprinkled met een beetje water. Doe thuis ook de gordijnen dicht om de warmte buiten te houden of laat de airconditioning aanstaan.

5. Natte handdoek

Je kan ook altijd je hond nat sproeien met wat water, maar vergeet dan zeker niet om zijn pootjes en buik nat te maken. Een natte handdoek kan ook altijd soelaas bieden, maar dan meer om je hond op te laten liggen, dan de handdoek op de hond te leggen. Als je hond al iets ouder is en liever nog wat zachter ligt, kan je ook altijd een koelmat kopen met een verfrissende gel binnenin.

iStock

6. Graven

Misschien heb je al gemerkt dat je hond soms putten gaat graven als het warm is? Laat hem dat zeker doen! Hoe dieper je huisdier graaft, hoe kouder de grond om op te liggen wordt.

7. Zonnecrème

Ook je hond kan wat zonnecrème gebruiken! Er zijn speciale zonnecrèmes voor honden op de markt, want ondanks de vacht die honden beschermt tegen de zon, kunnen ook zij verbrand geraken. Als je hond niet in de schaduw kan liggen, zoals op het strand bijvoorbeeld, is het heel belangrijk om je hond te beschermen tegen de zon. Smeer wat crème op hun neus, oren, snoet en buik.

iStock

8. Let op tekenen van uitdroging

Honden kunnen niet zweten, dus moet je een beetje in de gaten houden wanneer je hond last zou krijgen van uitdroging. Tekenen van uitdroging zijn extreem beginnen kwijlen, bloedrode ogen en slaperigheid.

9. Laat je hond nooit alleen in de auto

Zelfs al is het maar voor even én laat je het venster een beetje open, laat je hond nooit achter in de auto. Een auto wordt al snel heel erg warm vanbinnen, zelfs als je in de schaduw geparkeerd staat.

iStock

Gesponsorde artikelen