9 tv-series van vroeger waarvan we SUPERBLIJ zijn dat er nieuwe afleveringen komen

9 tv-series van vroeger waarvan we SUPERBLIJ zijn dat er nieuwe afleveringen komen

Het is behoorlijk straf de laatste tijd: de ene oude tv-serie na de andere kondigt een comeback aan met nieuwe afleveringen, al dan niet met de oude cast. Of ze in 2016 nog even succesvol zullen zijn als in de voorbije decennia, dat moeten we nog afwachten. Maar naar deze negen kijken we nu al uit.

1. Full House (1987-1995)

Heb jij ook een gat in de lucht gesprongen toen je hoorde dat Full House op Netflix zou terugkeren? Twintig jaar na de laatste aflevering is zowat de perfecte marge om aan een nieuw seizoen te beginnen. Zeker in het geval van deze serie, waarin de kinderen van toen nu zelf volwassen zijn en kinderen hebben. En jawel, de geschiedenis herhaalt zich. D.J. Tanner is weduwe geworden en moet net zoals Danny in de originele reeks in haar eentje drie kinderen opvoeden. Het wordt haar te veel en dus schieten haar zus Stephanie en beste vriendin Kimmy Gibler haar te hulp.

De nieuwe serie krijgt de titel Fuller House, en voor wie vreest dat het toch niet hetzelfde zal zijn: de cast van toen werkt opnieuw mee aan het programma. Met naast de drie hoofdrolspeelsters ook een terugkeer van de drie mannen Bob Saget, Dave Coulier en John Stamos. En ook de Olsen-twins, die Michelle speelden, zullen misschien eens binnenwippen in het huis van D.J.

2. The X-Files (1993-2002)

Het deuntje van deze serie kunnen we allemaal meefluiten. Het heeft op tal van gsm-toestellen gestaan, en de echte freaks gebruiken het nu misschien nog. The X-Files was een erg verslavende reeks rond de avonturen van agenten Mulder en Scully. Van deze serie zijn de opnames volop bezig. Veel krijgen we niet, want Fox heeft maar zes afleveringen besteld. Maar dat zal de echte fans niet tegenhouden om toch heel enthousiast naar de eerste aflevering uit te kijken. De sterren van toen, David Duchovny en Gillian Anderson, zijn ook weer van de partij om hun rol te hernemen.

3. Prison Break (2005-2009)

Van deze topserie hadden we het gevoel dat ze net op tijd gedaan was voor ze saai kon worden. Een bijhorende film op DVD zette een punt achter het verhaal van de broers Scofield. Maar vergeet die DVD, want het verhaal gaat zes jaar later toch nog even verder. Zowel Wentworth Miller als Dominic Purcell hebben al getekend om hun oude rollen weer op te nemen. We zijn intussen wel heel benieuwd. Vorig jaar deed 24 al hetzelfde, nog zo’n reeks die ten tijde van Prison Break veel trouwe kijkers lokte.

4. The Fresh Prince of Bel Air (1990-1996)

Weer sprongen we een gat in de lucht wanneer we hoorden dat nog zo’n icoon uit de jaren 90 zou terugkeren. The Fresh Prince of Bel Air is eigenlijk dé serie die Will Smith gelanceerd heeft. Sindsdien heeft hij al meermaals de aarde gered, en misschien is zijn status nu iets te verheven om de rol van Will nog een keer op zich te nemen.

Will Smith zal de nieuwe reeks wel gaan producen, maar we vragen ons nog altijd af hoe hij deze serie zonder zichzelf gaat maken. Helaas is de acteur die Uncle Phil speelde, James Avery, twee jaar geleden overleden. Dus toch nog even wachten voor we dat gat in de lucht springen, al is er nog de hoop dat Carlton de hoofdrol krijgt.

5. Xena: Warrio Princess (1995-2001)

Niet alle oude tv-series keren terug in vrede. Zo is er in Xena: Warrior Princess geen plaats meer voor actrice Lucy Lawless. Die ontkende trouwens al dat er een nieuwe reeks op komst is, maar volgens Business Insider heeft de grote baas van NBC het nieuws bevestigd. Lucy is wel nog welkom bij de productie, maar ze moet dan achter de schermen werken. Ook opvallend: haar echtgenoot Rob Tapert is de producer.

6. The Muppets (1976-1981)

Eigenlijk zijn ze nooit echt weg geweest, maar dan in de vorm van films en andere eenmalige optredens. En ook nu krijgen we niet waar we stiekem een beetje van dromen: een nieuwe Muppet Show met de artiesten van vandaag als centrale gasten. ABC vroeg zich af hoe het zou zijn om de Muppets met een camera achter de schermen te volgen. Het resultaat zien we later dit najaar.

7. Heroes (2006-2010)

In het begin was dit een reeks die heel veel Amerikanen (en later ook Belgen) aan het scherm gekluisterd hield. Maar na twee seizoenen begon de interesse te verminderen. Het leek ook een beetje alsof de scriptschrijvers zichzelf aan het vastrijden waren. De serie werd meermaals met de grond gelijk gemaakt, en veel mensen waren blij dat het na vier seizoenen voorbij was. Maar nu krijgt Heroes van schrijver Tim Kring dus een nieuwe kans. Een deel van de originele cast doet terug mee, maar er komen ook veel nieuwe rollen. De buitengewone mensen worden in het vijfde seizoen opgejaagd door normale aardbewoners. De eerste aflevering wordt volgende maand al uitgezonden.

8. Married … With Children (1987-1997)

Een beetje de voorganger van Friends en bijgevolg ook een voorouder van series als How I Met Your Mother en The Big Bang Theory. Tien jaar lang volgden we de avonturen van Al Bundy en zijn gezin. Acteur David Faustino, die de zoon Bud speelde en inmiddels zelf 41 jaar is, zou aan een spin-off werken waarvoor hij de voltallige cast weer wil samenbrengen. Hoewel dit vroeger een serie van Fox was, heeft Sony nu de rechten in handen.

9. Twin Peaks (1990-1991)

Ook deze serie van intussen 25 jaar geleden kon niet zonder een beetje geruzie hervatten. Nu zou dat wel opgelost zijn, maar de grote baas van Showtime betwijfelt of de startdatum volgend jaar haalbaar is. Nog even afwachten dus …

Gesponsorde artikelen