95 miljoen euro: zo veel gaat de Britse royal baby opbrengen

95 miljoen euro: zo veel gaat de Britse royal baby opbrengen

De nieuwe royal baby van Kate Middleton en prins William heeft nog maar net een naam of ze moet hem al waarmaken. Haar voorganger, prins George Alexander Louis, pompte door simpelweg geboren te worden zo’n 247 miljoen pond (334 miljoen euro) in de Britse economie. Ons pasgeboren prinsesje zal dus flink haar best mogen doen om dat te evenaren, want haar bijdrage wordt tot op de pond exact gemeten. Al zal ze er zelf misschien niet van wakker liggen.

Prins George heeft de lat hoog gelegd. Als toekomstig troonopvolger kon hij op heel wat belangstelling rekenen. Dat brengt op natuurlijk. Denk maar aan alle flessen champagne die voor zijn geboorte gekocht en gepopt werden. De verkoop van boeken, dvd’s, speelgoed, souvenirs en andere Prins George-merchandising bracht een bescheiden 170 miljoen pond (230 miljoen euro) in het laatje. Geen wonder dus dat iedereen nu maar wat graag op de royal baby numero 2-bandwagon springt.

Aan Prins George kan ze niet tippen

De Britse pottenbakster Emma Bridgewater verkoopt een speciale mok ter ere van de geboorte. De royal Collection Trust, de instantie die de Koninklijke kunstwerken en antiekstukken beheert, gaat een hele collectie met speciale artikelen lanceren. Exclusief welteverstaan. Met de geboorte van George verkochten ze bijvoorbeeld een limited edition koffiemok (of een theetas natuurlijk) voor 370 pond. Van de Koninklijke Munt zullen ook 2015 (het geboortejaar) zilveren pennies gemaakt worden, zoals er voor George twee jaar geleden 2013 gefabriceerd werden.

Al wordt wel geschat dat de kleine prinses niet zal kunnen tippen aan de cashflow die haar oudere broer genereerde. Voor een nieuwe baby die waarschijnlijk nooit op de troon zal zitten is wereldwijd natuurlijk minder interesse. Ze zal het volgens analisten met een “maar” 70 miljoen pond (95 miljoen euro) moeten stellen. Minder dan een derde van wat Prins George bijeensprokkelde.

God save the Queen

Gelukkig is er nog Oma Elizabeth, de Queen Mum. Ze laat voor de prinses een zilveren munt van vijf pond van de Koninklijke Munt maken. Identiek hetzelfde cadeau als wat Prins George kreeg. Het zou de Queen natuurlijk niet sieren als ze het ene kleinkind boven het andere verkoos.

Bron: Macleans

Gesponsorde artikelen