‘A Haunting In Venice’: Nieuwe film over detective Hercule Poirot krijgt eerste trailer

De Belgische detective Hercule Poirot is dit najaar terug. Dan verschijnt namelijk de film A Haunting in Venice. Het is de derde film van regisseur en hoofdrolspeler Kenneth Branagh dat gebaseerd is op de boeken van schrijfster Agatha Christie.

De boeken van Agatha Christie zijn al talloze keren bewerkt tot series en films. De laatste die dat deed, was Kenneth Branagh toen hij in 2017 met Murder on the Orient Express kwam. De Noord-Ier, die op dit moment te zien is in Oppenheimer, speelde in die film niet alleen de hoofdrol als Hercule Poirot, maar regisseerde ook zelf. Vorig jaar kwam Branagh terug met een nieuwe Agatha Christie-verfilming, namelijk Death on the Nile.

A Haunting In Venice

Na twee van haar bekendste boeken verfilmd te hebben, koos Kenneth Branagh deze keer voor een iets minder bekend boek. A Haunting In Venice is namelijk gebaseerd op Hallowe’en Party, een van de latere werken van de Britse schrijfster. Hercule Poirot is ondertussen met pensioen en doet dat in het Venetië van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Daar woont hij met tegenzin een seance bij in een vervallen en spookachtig palazzo van iemand die beweert met de doden te kunnen spreken.

De trailer toont hoe A Haunting In Venice vanaf dan haast lijkt te veranderen in een horrorfilm. Er sterft namelijk iemand tijdens de seance en dus zal Poirot moeten proberen de moordenaar te vinden “in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen”. Uiteraard weigert de detective te geloven in het bovennatuurlijke en probeert hij alles rationeel te verklaren.

Cast en crew

Naast regisseur Kenneth Branagh is ook scenarist Michael Green (Logan) voor het derde deel van deze trilogie teruggekeerd. Tina Fey (Unbreakable Kimmy Schmidt) is te zien als Ariadne Oliver, een vriendin van Poirot. Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once) speelt de paranormale Joyce Reynolds.

Verder is er ook nog plaats voor onder andere Camille Cottin (House of Gucci) als Olga Seminoff, Jamie Dornan (Fifty Shades) als Dr. Leslie Ferrier, Jude Hill (Belfast) als Leopold Ferrier, Emma Laird (Mayor of Kingstown) als Desdemona Holland, Kelly Reilly (Yellowstone) als Rowena Drake en Riccardo Scamarcio (John Wick: Chapter 2) als Vitale Portfoglio

Bekijk hier de trailer van A Haunting In Venice:

A Haunting In Venice is vanaf woensdag 13 september te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...