‘A Rainy Day in New York’ komt toch uit ondanks #MeToo beschuldigingen tegen Woody Allen

‘A Rainy Day in New York’ komt toch uit ondanks #MeToo beschuldigingen tegen Woody Allen

De langspeelfilm ‘A Rainy Day in New York’ zal, met een jaar vertraging, nu toch worden uitgezonden in sommige Europese landen. De twijfel hieromtrent ontstond toen Amazon, de oorspronkelijke distributeur van de film, weigerde de romcom te laten spelen in de VS, door Woody Allens beschuldigingen omtrent #MeToo. Lucky Red, de distributeur van Allens vorige film zorgde ervoor dat ‘A Rainy Day in New York’, waarin Selena Gomez, Elle Fanning, Jude Law en Timothée Chalamet spelen, in Italië op 3 oktober in de bioscoopzalen te zien zal zijn. 

Een romcom waarin Timothée Chalamet en Selena Gomez een koppel spelen? Dat willen we zonder twijfel zien, al is er toch een donker kantje aan de film. Tijdens de #MeToo-golf kwamen de beschuldigingen terug naar boven van Dylan Farrow. Die in 1992 beweerde dat haar adoptievader Woody Allen, die de scenarioschrijver en regisseur is van de film, haar zou hebben misbruikt op zevenjarige leeftijd. Veel sterren in Hollywood kantten zich tegen hem en weigerden nog met hem samen te werken.

Venetië filmfestival

Het gerucht doet de ronde dat de romantische komedie A Rainy day in New York in première zal gaan op het filmfestival van Venetië en dat hij zou doorverkocht zijn aan meerdere Europese landen. Een bron vertelde aan Metro dat het distributiebedrijf FilmNation de film Internationaal doorverkoopt. Op 3 oktober zou A Rainy Day in New York officieel in Italië te zien zijn. Afgelopen juni brak Amazon zijn vier jaar lange deal met Allen. Als reactie hierop spande de controverse filmregisseur een rechtszaak tegen hun in en eiste 68 miljoen dollar.

A Rainy Day in New York

De romantische komedie zelf gaat over twee jongeren, Selena Gomez en Timothée Chalamet die in New York arriveren om in de stad een weekend door te brengen. Hun bezoek wordt echter geplaagd door slecht weer en een heleboel avonturen. Jude Law speelt een oudere man die een relatie heeft met de jonge vrouw Elle Fanning, die tijdens de productie 19 jaar was. De film werd voltooid in 2018 en werd een jaar lang op pauze gezet.

Hier zie je een blik achter de schermen van de film:

Misbruik

Op 4 augustus 1992 gebeurde het, Dylan Farrow, de adoptiedochter van Woody Allen, deed haar verhaal vorig jaar voor het eerst op tv. “Ik moest van Woody op zolder gaan om te spelen met de treintjes van mijn broer. Ik lag op mijn buik en hij is toen achter mij neergehurkt en heeft me seksueel misbruikt, ik was toen amper 7 jaar oud.” Ze moest soms ook met hem in bed liggen wanneer ze enkel ondergoed droeg, de klachten werden toen grondig onderzocht door het New York State Child Welfare maar Woody Allen werd nooit officieel aangeklaagd.

Allen blijft ontkennen dat hij haar ooit zou misbruikt hebben, volgens hem is het opgezet spel van de familie Farrow. Mia Farrow, de moeder van Dylan, had tijdens die periode ook naaktfoto’s gevonden van Soon-Yi, haar adoptiedochter uit een vorig huwelijk, in het appartement van Woody. Ondertussen is de regisseur al twintig jaar getrouwd met Soon-Yi.

Reactie acteurs

Chalamet en Gomez doneerden hun salarissen van de film aan Time’s Up en andere organisaties. In een interview met The New York Times dat afgelopen november werd gepubliceerd, zei Law echter dat het op pauze zetten van de film door Amazon een vreselijke schande was. “Ik zou het graag willen zien”, zei Law. “Mensen hebben heel hard gewerkt en veel ingebracht, uiteraard Woody Allen zelf inbegrepen.” Maar niet enkel producenten en acteurs boycotten de Amerikaanse regisseur. Ook uitgevers, zo blijkt, onlangs wilde Woody Allen zijn memoires uitbrengen, maar hij vindt niemand om het te publiceren.

Gesponsorde artikelen